Objavljuje knjigu o nacistima u velikoj nuždi

Umetnik i dizajner Erik Kesels u novoj knjizi naslovljenoj "Shit" nudi kolekciju prizora nemačkih vojnika kako vrše veliku nuždu tokom Drugog svetskog rata.
Na mnogim fotografijama je uočljivo kako nacisti vrše veliku nuždu rame uz rame, čučeći na drvenoj pregradi poznatoj kao "donnerbalken" ili u prevodu "gromovita daska".
 
U opisu knjige stoji da autor Erik Kesels izlaže nesavladan aspekt rata koji je izostavljan iz knjiga istorije. 
 
"Uprkos užasu i haosu konflikta, neki aspekti života se jednostavno nastavljaju", navodi RVB Books.
 
Holandski umetnik ističe da je pre možda godinu dana slučajno naišao na neke od ovih fotografija na stranici ebay.com. 
 
"Ne znam zašto, ali postoji veliko tržište za ovu vrstu prizora iz Drugog svetskog rata", kazao je on.
 
 
Kesels u kratkom uvodu opisuje poreklo sabranih fotografija. Iako je želeo da projektu doda malo akademske težine, nije uspeo da nađe relevantne sagovornike za to.
 
Knjiga "Shit" izlazi iz štampe 26. novembra.
  • Ljakse

    24.11.2018 02:14
    Ako je ovo sranje o sranju umetnost i dizajn, pristajem da ostanem najgrdji ljakse do kraja zivota i da otvoreno priznam da ne razumem te budale..
  • Dragana

    20.11.2018 08:58
    Smrt na minusu
    Ovakav način vršenja nužde ih je i koštao u Rusiji, naime redovno "obavljanje" nužde na temperaturama ispod -20 je uslovilo trenutno smrzavanje i smrt u najgorim mukama. Ruski vojnici su nosili novine u gaćama i tako ostajali nepovređeni....
  • Nazi

    19.11.2018 13:59
    I oni su ljudi
    I nepriljatelj mora da vrsi nuzdu za razliku od pojedinih koji su to radili gde su stigli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.