FOTO, VIDEO: Put koji je uništen u zemljotresu popravili za pet dana

Aljasku je prošle nedelje pogodio snažan zemljotres, magnitude 7 stepeni Rihtera, koji je uzrokovao velika infrastrukturna oštećenja.
Upravo se zato Fejsbukom proširila objava u kojoj je stranica "Alaska Tour & Travel" objavila fotografije nakon potresa, snimljene samo pet dana kasnije. 
 
U objavi se vidi šteta koja je nastala na lokalnom putu odmah nakon potresa. Kolovoz je popucao i urušio se, ali već pet dana kasnije napravljena je fotografija na kojoj se vidi da je cela šteta popravljena, javlja CNN.
 
 
Federalna vlada je tokom vikenda odobrila pet miliona dolara za popravku štete.
 
"Krpimo štetu kako bi ljudi i roba mogli da nastave da se kreću našim saobraćajnicama. Posle ćemo se vratiti i sve ispraviti. Posao koji smo uradili je neverovatan, čudesan i impresivan. Ali ne radi se o čudu, zapravo je uloženo puno truda", rekli su u Vladinom odeljenju za transport i javna postrojenja.
 
Iako je ovaj put popravljen, preostaje još puno posla na Aljasci. Vlasti su za sada registrovale 50 oštećenja na državnim infrastrukturama koje treba popraviti, a popis i dalje traje.
 
  • Mestani

    07.12.2018 14:14
    kuka i motika
    Tako ce u Sremske Karlovce da asvaltira trenutna vlast i sredi kompletnu Dudaru! AV AV
  • Dejan

    06.12.2018 19:58
    ko nas
    Ovako nesto ce se uskoto desiti i kod nas kod Sremskih Karlovaca na usponu ! Vec je pukotina tolika da moze ruka da stane u nju, sad fino kisa kad podmaze i malo mraza, samo ce da sklizne ! Bitno je da se svadjaju ko ce sedeti u odborima u gimnaziji
  • Trubadur

    06.12.2018 18:22
    Nemojte pisati ovakve vesti, vise nam odgovaraju neke tipa u Africi nema asfaltiranog puta negde, losi putevi u Boliviji, u Nepalu nemoguce mimoilazenje dva autobusa na putu zbog loseg stanja.... Pustite nas da budemo Lideri u ovom delu univerzuma

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva