VIDEO: Frenki Zapata uspeo da preleti Lamanš na flajbordu

Francuski "leteći čovek" Frenki Zapata preleteo je danas prvi put u istoriji Lamanš na svom izumu "flajbordu".
Zapata (40) je za 20 minuta preleteo putanju dugu 36 kilometara između Sangarea nedaleko od francuskog Kalea do Zaliva Svete Margarete kod Dovera u Engleskoj, prenosi BBC.
 
Njegov prvi pokušaj preletanja Lamanša na "flajbordu" 25. jula završio se na pola puta, pošto je promašio platformu za sletanje na brodu kada je trebalo da sleti da bi dopunio gorivo na 20. kilometru puta.
 
Zapata, bivši džet-ski šampion, morao je da napravi veću dasku za letenje, prilagođenu verziju "flajborda" koji njegova kompanija prodaje za vodene sportove. Motor radi na kerozin koji Zapata nosi u rancu, dok su mu stopala pričvršćena za dasku.
 
  • Ptica

    04.08.2019 15:06
    Oće to, kad sačekaš povoljan vetar u leđa.
  • Ovca

    04.08.2019 11:58
    Sisanje
    Zamislite Vesica na tome kako nadgleda radove po Beogradu.
  • ivan

    04.08.2019 11:49
    kako je ovo dobro!
    trebali bi da preskocimo retro metro i fokusiramo se na razvoj samoletenja.
    bas mi je drago sto je uspeo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva