VIDEO: Mrmot "otkrio" da proleće stiže rano

Najpoznatiji mrmot iz Pensilvanije, u SAD, "otkrio" je danas da ove godine proleće stiže rano.
U samu zoru današnjeg dana, zvanog "Dan mrmota", članovi "Filovog društva s cilindrima" iz Panksatonija obelodanjuju "predviđanje" mrmota Fila, navode u Turističkoj kancelariji u tom mestu u Pensilvaniji.
 
Mrmota je i jutros, kao i svake godine na ovaj dan, probudilo skandiranje mase ljudi: "Fileee! Fileeee!. Uz te uzvike članovi društva dižu mrmota u vazduh da bi ga skup video i pozdravio pre no što "donese odluku".
 
Zatim je član odobra društva, koji mrmota drži noseći posebne rukavice jer "prognostičar" ima dugačke kandže i oštre zube, objavio da će proleće ove godine poraniti.
 
Taj godišnji događaj potiče iz nemačke legende koja kaže da ako mrmot 2. februara vidi svoju senku, jer je vreme sunčano, to znači da se zima nastavlja. Ako ne vidi senku, ako je oblačno, proleće dolazi rano. Senke danas nije bilo.
 
U stvari "Filovo proročanstvo" grupa iz društva unapred napiše kada se ceremonijalno i tajno okupi na "Goblerovom nobu" malom brdu tik uz Panksatoni, stotinak kilometara severoistočno od Pitsburga.
 
U proteklih pet godina od 2015. do 2019, "Fil" je tri puta "predvideo" da će zima potrajati još šest nedelja, a dvaput da će proleće stići rano. Po zapisima koji datiraju iz 1887. godine, taj pensilvanijski "prognostičar" više od 100 puta je predvideo duže zime, te je njegova ovogodišnja prognoza jedna od retkih "najava" da proleće stiže rano.
 
  • /

    02.02.2020 21:31
    /
    jadan mrmot, čudi me da nije pobegao glavom bez obzira u svoju rupu od ludaka.
  • /

    02.02.2020 20:32
    /
    e pa kod nas je bilo senke za mecku.
    tako da ce zima potrajati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.