Agencija umesto promotivnog spota, objavila spot o nasilju u Riju

Verujući da objavljuje videospot kojim ističe lepote Rija, marketinška agencija načinila je veliku grešku objavljujući poruku kojom zapravo upozorava na nasilje u gradu karnevala.
Agencija umesto promotivnog spota, objavila spot o nasilju u Riju
Foto: Pixabay
Promotivni spot na engleskom jeziku bio je emitovan u utorak uveče na Instagramu agencije Embratur koja ga je zatim uklonila pošto su je korisnici ismejali.
 
"Ne mogu preporučiti posetu gradu u kojem sam se bojala da izađem iz stana", govori Brazilka iz Kuritibe (jug zemlje) koja živi u Nemačkoj već šest godina i došla je u posetu u Rio.
 
Rio de Žaneiro smatra se najvećim mamcem za turiste u Brazilu i bio je domaćin Olimpijskih igara 2016. te očarava posetioce iz celog sveta svojim plažama i raskošnom prirodom. No taj "čudesni grad" muku muči sa ozbiljnim problemima nasilja.
 
Turistkinja u spotu govori da je posetila Rio sa svojim momkom Nemcem i mlađom sestrom pa nabraja prizore straha kojima je svedočila ili ih proživela.
 
"Moju porodicu i mene opljačkali su džeparoši, moja sestra od 9 godina svedočila je krađi praćenoj nasiljem", rekla je.
 
Embratur je objasnio da je spot emitovao greškom, a namera mu je bila baš suprotna - "da obavesti međunarodnu zajednicu o smanjenju nasilja u 2019".
 
Institut za javnu bezbednost i vlada države Rio objavili su da je broj ubistava pao za 19 odsto u 2019. u odnosu na prethodnu godinu. Takođe navode da je opao i broj krađa na ulici za osam odsto (oko 120.500 krađa).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.