Prihodi od prodaje Koka Kole opali za četvrtinu zbog pandemije

Američki prehrambeni div Coca-Cola obavestio je da mu je zbog mera suzbijanja pandemije koronavirusa prodaja od početka aprila pala za četvrtinu, najavljujući slabije poslovne rezultate u drugom tromesečju.
Prihodi od prodaje Koka Kole opali za četvrtinu zbog pandemije
Foto: Pixabay
Odgođene su Olimpijske igre u Tokiju, među čijim je sponzorima i Coca-Cola, kao i mnogi drugi sportski događaji i koncerti, a organizatori su od nekih i odustali.
 
Nekoliko koncerata i sportskih događaja, uključujući Olimpijske igre koje su pod pokroviteljstvom ove kompanije, odgođeno je ili otkazano.
 
Coca-Cola ipak u restoranima, trgovinama, bioskopima, sportskim arenama i prostorima za zabavu ostvaruje polovinu prihoda, prodajući im sirupe i koncentrate za napitke.
 
Iz kompanije su poručili da im je od početka aprila prodaja opala uglavnom zbog pada u segmentu koji nije povezan s maloprodajnim trgovinama.
 
"Konačni uticaj na drugo tromesečje i celu 2020. godinu zasad nije poznat. Međutim, uticaj na drugo tromesečje biće značajan", stoji u saopštenju Coca-Cole.
  • dr Struka

    22.04.2020 09:01
    Bogama ja je ljustim :)
  • stevica

    22.04.2020 08:08
    ..
    Neka kazu koliko treba, da ce im Vucic i vise po radno mestu!
  • Svemir

    22.04.2020 00:13
    Uzas
    PA hoce li nekako uspeti da prezivi ova kompanija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.