Mestašce Svastika kod Njujorka odlučilo da ne menja naziv

Zaselak Svastika u saveznoj državi Njujork odlučio je da sačuva svoje ime, uprkos pritužbama da simbolizuje mržnju i netolerantnost nacističkog režima.
Zaselak Svastika, koji se nalazi na oko 56 kilometara južno od granice sa Kanadom, ovo ime nosi već više od jednog veka.
 
Međutim, članovi gradskog veća razmatrali su da promene naziv nakon što je jedan posetilac iz Njujorka rekao da je uvredljiv i da ne poštuje sećanje na veterane iz Drugog svetskog rata koji su sahranjeni na obližnjem groblju.
 
Članovi veća sastali su se 14. septembra i jednoglasno odbacili ideju promene imena, prenosi Asošijeted pres.
 
Nadzornik Blek Bruka Džon Daglas je u mejlu napisao je da članovi gradskog veća žale zbog toga što neki pojedinci, koji nisu iz ovog mesta i koji ne poznaju njegovu istoriju, smatraju da je njegovo ime uvredljivo. On je istakao da za pripadnike njihove zajednice, koju odbor zastupa, Svastika predstavlja ime koje su njihovi preci odabrali.
 
Daglas je rekao da ime potiče od doseljenika iz 19. veka.
 
 
On je istakao da su i ranije postojali zahtevi za promenom imena, pa i nakon Drugog svetskog rata, ali da su čak i tada neki od stanovnika, koji su se borili u ratu, odbili da menjaju ime samo zbog toga što je Hitler pokušao da ga predstavi u negativnom svetlu.
 
Senator Džejms Skufis je na tviteru upitao da li bi debata izledala drugačije da je neko od članova veća bio Jevrejin. On je rekao da će, pošto odbor ne želi da "uradi pravu stvar", usvojiti zakon koji će zabraniti upotrebu ovog imena.
  • a.c.a.b.

    27.09.2020 23:00
    naj riba na svadbi al nije tvo
    objekat neutažive seksualne želje svakog muškarca.
    po količini pohote koju izaziva, sa Svastikom može da se poredi samo Najbolja Drugarica i eventualno Žena Najboljeg Prijatelja

    ko nikad nije poželeo da kresne neku od gore navedenih neka baci prvi palac dole :)

    Vukajlija
  • Ah

    26.09.2020 17:37
    Kolovrat
  • ne razumem

    25.09.2020 14:35
    koja budala
    moze ovde da udara minus......verovatno ovi nepismeni sns navijaci kojima ni znanje nije sveto !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva