VIDEO: Indonezija proizvela "ploveći tenk"

Indonezija je proizvela hibridno borbeno vozilo koje može da pluta i plovi, a uz to i puca poput tenka.
Radi se o hibridnom borbenom vozilu namenjenom odbrani, koje je nazvano Tenk Bout. Ovo vozilo može da pređe 965 kilometara s jednim rezervoarom goriva, što je idealno za odbranu ostrva koja čine Indoneziju. Osim toga, vozilo može da transportuje više od jednog voda indonežanskih marinaca.
 
Tank Boat je u fazi testiranja, a ako se pokaže dobro, ministarstvo odbrane će kupiti još primeraka od kompanije PT Lundin.
 
"Zemlja se bori protiv organizovanog kriminala, a kriminalci koriste brojna ostrva za napade i skrovišta. Ovakva vozila će, međutim, omogućiti brzi transport vojske s ostrva na ostrvo, kao i iskrcavanje na obalu", prenosi portal Klix.ba.
 
Ploveći tenk je dug 18 i širok 6,4 metara, pokreću ga dva MAN-ova motora od po 1.200 KS, kao i dve vodene mlaznice. Maksimalna brzina kretanja iznosi do 40 čvorova. Dobro je opremljen naoružanjem, a i vojnici mogu sa sobom da ponesu dosta oružja. Kokeril 105-milimetarski top ispaljuje protivoklopne i visokoeksplozivne granate.
 
 
Indonezija je nedavno izgubila podmornicu, čiji su se ostaci pojavili na površini mora nakon opsežne potrage.
 
Indonežanski zvaničnici tvrde da je nemačka podmornica Nangala-402 bila u odličnom stanju pre nesreće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.