Rekordne temperature na severozapadu SAD

Rekordno visoke temperature zabeležene su u subotu širom severozapadnog dela Sjedinjenih Američkih Država, objavljeno je danas.
Rekordne temperature na severozapadu SAD
Foto: Pixabay
U Portlandu, u saveznoj državi Oregon, izmereno je 42,2 stepena Celzijusa, što je najviša temperatura ikada registrovana u tom gradu. Portland je među najmanje osam gradova u Oregonu i u susednoj državi Vašington u kojima su oboreni ili izjednačeni prethodni rekordi kada je reč o visokim temperaturama, prenosi Glas Amerike.
 
U Sijetlu, u državi Vašington, u subotu je izmereno 37,8 stepeni, čime je to postao najtopliji dan ikada zabeležen u junu. Ovo je tek četvrti put ikada da je temperatura u tom gradu bila toliko visoka.
 
Širom pacifičkog severozapada u SAD pre dva dana je počelo otvaranje rashladnih centara, pošto su lokalne vlasti upozorile da se u narednim danima može očekivati "vrućina opasna po život", u kojoj bi mogle da budu nadmašene dosadašnje rekordno visoke temperature.
 
Američka Nacionalna meteorološka služba (NWS) izdala je upozorenja za ekstremne temperature i pozvala na oprez u skoro celom Oregonu i državi Vašington, zajedno sa delovima Kalifornije i Ajdaha, sa porukom stanovnicima da posledice ovog toplotnog talasa mogu biti fatalne.
 
Stručnjaci kažu da ekstremni vremenski uslovi, poput ranih letnjih vrućina koji su ove godine zadesile delove SAD, ne mogu biti direktno povezani sa klimatskim promenama, ali da bi neoubičajeni vremenski obrasci mogli da postanu češći zbog globalnog porasta temperatura.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva