Britanski milijarder Ričard Brenson planira put u svemir

Britanski milijarder Ričard Brenson namerava da se od 11. jula uputi u svemir u letelici svoje kompanije Virdžin galaktik.
Britanski milijarder Ričard Brenson planira put u svemir
Foto: Pixabay
Ako sve bude po planu, Brenson bi bio brži u trci za svemir od osnivača Amazona Džefa Bezosa, koji je ovakvu akciju najavio za 20. jul, u raketi svoje kompanije "Blu Oridžin", prenosi Beta.
 
"Okvir za sledeći probni let letelice naziva "Svemirski Brod Dva" otvara se 11. jula, i zavisi od vremenskih uslova i tehničkih provera", navodi se u saopštenju Virdžin galaktika.
 
Brenson će proći istu obuku, pripremu za let kao budući astronauti Virdžin galaktika a njegov let će se direktno prenositi putem interneta.
  • Zemlja

    04.07.2021 20:03
    zove svemir
    Na Zemlji za njega nema više izazova, sve mu je dostupno, sve mu je dosadilo.
    Jedini izazov je svemir.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.