Novi rekord: Igrica Super Mario prodata za više od 1,5 miliona dolara

Igrica "Super Mario" za konzolu Nintendo 64 prodata je na aukciji za 1,56 miliona dolara, što je novi rekord za video igru, saopštila je američka aukcijska kuća "Heritidž okšns".
"To je prva igrica ikad prodata na aukcij za više od milion dolara", rekao je Erik Bredli, portparol aukcijske kuće sa sedištem u Dalasu.
 
"Heritidž" je već ostvario prvi rekord dva dana ranije prodajom igrice za nekadašnju konzonu Nintendo NES, "Legende Zelda", koja je prodata za 870.000 dolara.
 
Igrica Super Mario 64 je iz 1996. godine i prvi put koristi 3D.
 
To je jedina poznata kopija koja je dobila ocenu 9.8 A++ kompanije specijalizovane za video igre Vata koja procenjuje stanje igrica, rekao je Bredli i dodao da je to najviša ocena koju neka retro igrica može da dobije.
 
Kolekcionarska zainteresovanost za klasične igre je u konstantnom porastu poslednjih godina. U aprilu je video igra Super Mario Bros za Nintendo NES iz 1986. prodata za 660.000 dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.