Kina ograničava igranje igrica za maloletnike na sat vremena

Gejming kompanije u Kini moraće da ograniče maloletnicima igranje igrica petkom, vikendom i praznicima na jedan sat dnevno, izveštava državna novinska agencija Sinhua.
Kina ograničava igranje igrica za maloletnike na sat vremena
Foto: Pixabay
Nova pravila o limitiranju vremena koje će maloletne osobe moći da provedu igrajući onlajn igrice objavila je Nacionalna uprava za medije i izdavačku delatnost kao odgovor na rastući problem ove vrste zavisnosti.
 
Regulator je propisao da će igrači mlađi od 18 godina moći navedenim danima da igraju igrice u periodu od 20 do 21 čas, a kompanijama za onlajn igrice biće zabranjeno da im pružaju gejming usluge u bilo kojoj formi van tog termina.
 
Pored toga, firme koje se bave ovom delatnošću moraće da obezbede sisteme za proveru identiteta korisnika i verifikaciju njihovog pravog imena.
 
Kina je ranije ograničavala ukupno vreme koje maloletnici mogu da provedu na platformama za onlajn igrice na tri sata tokom praznika i na 90 minuta drugim danima.
 
Nova pravila dolaze usred sveobuhvatnog pooštravanja regulative i kontrole Pekinga nad kineskim tehnološkim gigantima, kao što su Alibaba i Tencent, koje je unervozilo investitore i oborilo cene kineskih akcija kojima se trguje u zemlji i inostranstvu.
 
Iz Nacionalne uprave za medije i izdavačku delatnost, koja reguliše tržište video igara u Kini, takođe su rekli agenciji Sinhua da ce pojačati učestalost i intenzitet kontrola nad gejming kompanijama kako bi utvrdili da li se poštuju vremenska ograničenja kao mere u okviru sistema za borbu protiv zavisnosti.
  • Marija

    01.09.2021 00:27
    Bravo
    E moji kinezi koliko ste vi ispred nas. Svetlosnu godinu ispred zapadnov coveka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.