VIDEO: Vladika Jovan se spustio padobranom ispred manastira u čast ustoličenja Metodija

Vladika slavonski Jovan Ćulibrk padobranom je sleteo kod manastari Đurđevi stupovi, u čast ustoličenja vladike budimljansko-nikšićkog Metodija.
Mediji navode da je sa njim skočio i pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović i da je on nosio srpsku zastavu koja se vidi na snimku.
 
Poznato je od ranije da je vladika Jovan je­dan je od dvo­ji­ce epi­sko­pa SPC ko­ji su pri­pad­ni­ci 63. pa­do­bran­ske bri­ga­de. Osim njega, to je i vladika timočki Ilarion.
 
"Ja sam 2002. godine uveden u 63. padobransku brigadu, kao deo eksperimenta kako će funkcionisati buduće vojno sveštenstvo u tadašnjoj Vojsci Jugoslavije, a sada Vojsci Srbije. Odluka je bila da se počne sa elitnom jedinicom, kao i u svakom drugom slučaju kad su u pitanju eksperimenti te vrste, jer to se uvek radi u najboljim jedinicama. Tako je odlučeno da to bude 63. padobranska brigada, čije sam pripadnike već poznavao. Ja sam, naravno, prethodno prošao fizičke i psihičke, odnosno psihološke testove. Prvi zaključak je bio da sveštenik mora da prođe sve ono što prolazi svaki pripadnik jedinice i da on ne može ni po čemu biti izdvojen od života vojnika. Tako sam ja prošao osnovnu padobransku obuku u Nišu – zahtevnu i tešku, nakon čega sam postao padobranac", ispričao je vladika Jovan za portal nova.rs.
 
Do sada je padobranom iskakao iz aviona oko 400 puta.
 
  • Simbolika

    27.09.2021 11:29
    SPC-u padaju novci sa neba...
  • V

    27.09.2021 10:13
    V
    Sisao andjeo sa neba! Kakav cirkus i sramocene religije!!
  • Zzx

    26.09.2021 20:03
    Neobično ali lepo
    Alal vera, vladiko. Ovo je vest koja mi je osvežila dan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.