Eritrejac preminuo u 127. godini

Muškarac iz Eritreje Natabaj Tinsiev umro je u 127. godini, a njegova porodica, koja veruje da je preminuo sa 137 godina, nada se da će ući u Ginisovu knjigu rekorda.
"Strpljenje, velikodušnost i srećan život, to je bila njegova tajna za tako dug život", rekao je za BBC njegov unuk Zere Natabaj.
 
Natabaj je preminuo u svom selu Azefa koje je okruženo planinama i u kojem živi oko 300 stanovnika.
 
Njegov unuk je rekao da crkveni zapisi, uključujući njegov rodni list, pokazuju da je rođen 1894. godine, kada je i kršten i prema čemu je u trenutku smrti imao 127 godina.
 
Ali njegova porodica veruje da je zapravo rođen 1884. godine, a da je kršten 10 godina kasnije kada je u selo došao sveštenik.
 
Seoski sveštenik potvrdio je, međutim, da zapisi pokazuju da je Natabaj zaista rođen 1894. godine. Dodao je kako je bio prisutan kada su meštani sela 2014. godine proslavili njegov 120. rođendan.
 
Natabaj se oženio 1934. godine, a njegova supruga je umrla 2019. godine u 99. godini života.
 
Bavio se stočarstvom, imao je mnogo goveda, koza i pčela.
 
Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najstarija osoba na svetu koja je ikada živela bila je Francuskinja Žan Kalman, koja je 1997. godine umrla u 122. godini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.