Imanje Džordža Vašingtona prodato za 50 miliona dolara

Deo originalnog imanja Džordža Vašingtona na Maunt Vernonu prodat je za 50 miliona dolara, što je najviša suma plaćena za neku nekretninu u Virdžiniji, Merilendu i Vašingtonu D.C.

Imanje od 66 hektara u Aleksandriji, u Virdžiniji, stotinak metara udaljeno od reke Potomak, sa pristaništem i glavnom kućom od 1.500 kvadratnih metara u kojoj se iz skoro svake sobe pruža pogled na reku poznato je kao River vju estejt (River View Estate).

Maunt Vernon je samo deo imanja koje je Džordž Vašington kupio 1760. godine. Američko društvo za hortikulturu još uvek poseduje deo izvorne imovine koja je u međuvremenu pretvorena u muzej.
 
Imanje je bilo u vlasništvu porodice do 1859. godine i od tada je promenilo vlasnika samo četiri puta.
Prethodni vlasnik imanja, direktor aviokompanije "Lokid", Martin Robert Stivens imanje je kupio 2014. godine za 18,6 miliona dolara. 
 
Sada je kuća prodata za 48 miliona i dva miliona je plaćeno pokućstvo, navodi se na portalu Mansion Global.
Prvi američki predsednik, međutim, nije spavao u kući sa sedam spavaćih soba i 13 kupatila. Nova, bela rezidencija izgrađena je u američkom federalnom stilu 2014. godine, po dizajnu arhitekte Džima Rila.
 
Kuća sadrži i ovalnu zastakljenu sobu sa pogledom na reku i dvorište, nekoliko terasa, biblioteku, sobu za zabavu sa barom i fitnes centar sa bazenom i spa centrom. Tu su i pansion sa tri spavaće sobe i pomoćna kuća sa garsonjerom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva