VIDEO: U Brazilu otkrivena retka vrsta bezubih dinosaurusa

Ostaci bezubog dvonogog dinosaurusa koji je živeo pre oko 70 miliona godina otkriveni su u Brazilu, naveli su paleontolozi, nazvavši otkriće "veoma retkim" nalazom.

Otkriveni dinosaurus pripada grupi teropoda, dvonožnih dinosaurusa koji su bili mesožderi. Naučnike zbunjuje činjenica da otkrivena vrsta Berthasaura leopoldinae ima usta koja liče na kljun i nema zube.

"To je pravo iznenađenje kod ovog veoma retkog dinosaurusa", istakli su paleontolozi koji su pronašli kosti.

Svoje nalaze istraživači su objavili u časopisu "Priroda", navodeći da se radi o jednom od najkompletnijih pronađenih skeleta dinosaurusa iz perioda krede u Brazilu.
 
 
"Izostanak zuba izaziva sumnju u to kakvu je ishranu ova životinja imala. To ne znači da nije mogao da jede meso, kao što to rade ptice - jastreb i lešinari. Najverovatnije se radilo o životinji koja je svaštojed, jer je okruženje bilo negostoljubivo", rekao je istraživač Đovani Alves Souza.
  • Miško

    30.11.2021 10:37
    Takozvani SNS bot dinosaurus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.