VIDEO: Ovce i koze u Nemačkoj formirale džinovski špric da podsete na vakcinaciju

Ovce i koze u Nemačkoj pridružile su se promociji vakcinacije protiv korona virusa, formirajući špric od 100 metara na poljima u Donjoj Saksoniji.
Snimci iz vazduha nastali u ponedeljak iznad polja u Šneverdingenu, južno od Hamburga, prikazuju oko 700 ovaca i koza savršeno raspoređenih da stvore sliku od oko 100 metara dugačkog šprica, piše "Vašington post".
Organizator ove akcije, Hanspeter Ecold, koji je na projektu radio sa lokalnim pastirima, poručio je da je cilj da se dopre do onih koji su i dalje skeptični prema vakcinaciji.
"Ovce su veoma simpatične životinje, možda bi one mogle bolje da prenesu poruku", rekao je Ecold.
 
Ovaj neobičan potez dolazi u trenutku kada mnoge zemlje pojačavaju svoje napore u vakcinaciji stanovništva zbog izbijanja omikron soja koji je povećao broj slučajeva u Nemačkoj, ali i širom sveta, navodi vašingtonski list.
 
  • 1234

    06.01.2022 09:25
    Tako je, ovce i treba vakcinisati.
  • Mr. No

    06.01.2022 09:20
    Ovce
    ... su oduvek bile za šišanje i simbol nepameti.
  • miki21

    06.01.2022 09:03
    Da li je to efikasno?
    https://www.021.rs/story/Zivot/Zdravlje/294299/Doktor-Polard-Ne-mozemo-da-vakcinisemo-planetu-svakih-cetiri-do-sest-meseci.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.