VIDEO: Primljen na 27 fakulteta i dobio četiri miliona dolara u stipendijama

Maturant Džonatan Voker slavi nakon što je primljen na 27 koledža i univerziteta, uključujući Harvard, Stenford i MIT. Osim toga, dobio je više od četiri miliona dolara stipendije.
"Bilo je iznenađenje videti da su svi bili zainteresovani za mene i da su hteli da pohađam njihovu instituciju, da mi nude prijem", rekao je Voker u intervjuu za ABC News. 
Voker, maturant iz Panama Sitija na Floridi, rekao je da je pronašao nešto što mu se sviđa na svakom od navedenih fakulteta i prijavio se samo u one na kojima bi mogao biti "srećan".
"Video sam se u svakom od fakulteta na mom popisu i nisam se prijavio nigde gde mislim da ne bih bio srećan. Jednostavno sam napravio popis i počeo da se prijavljujem", rekao je Voker. 
 
Sada kad ima veliki izbor od 27 fakulteta kaže da pokušava da odluči na koji će krenuti na jesen.
 
Već pravi svoje uređaje
 
"Uglavnom sam zainteresovan za inženjerstvo, kao i za preduzetništvo. Takođe istražujem mogućnost stvaranja nekog sopstvenog smera budući da imam puno različitih interesovanja", rekao je Voker.
 
"Roditelji su mi pre nekoliko godina doneli set iz hemije...pronašao sam način da tu znatiželju usmerim u nauku koja je ubrzo procvetala u inženjerstvo. A onda sam naučio da mogu da koristim inženjerstvo da pomognem ljudima. I tako sam postao zainteresovan za stvaranje uređaja koji bi mogli pomoći ugroženim zajednicama i ljudima koji se suočavaju s teškim problemima", kaže mladić.
 
Dodaje da s partnerom radi na uređaju za zglob koji slepim i gluvim osobama omogućuje bolju komunikaciju s ljudima. 
Prethodno je stvorio uređaj koji podseća korisnika na lekove na recept. 
 
Voker je aktivan u naučnom klubu, međunarodnom programu mature i univerzitetskoj fudbalskoj reprezentaciji.
 
  • Naj

    18.04.2022 09:47
    1
    @Realista
    Komentator je pitao nesto drugo,i uostalom to sto ste rekli nije u potpunosti tacno.
  • Realista

    18.04.2022 08:16
    @32
    Sistem obrazovanja u SAD funkcioniše tako da imaju najjači trast mozgova na svetu. Ako si prosečan i lenj, nema para za tebe, ako si pametan i ambiciozan, nebo je granica - upravo suprotno nego što je u Srbiji.
  • 32

    17.04.2022 22:56
    q
    Ovaj momak je ocigledno pretalentovan ali u Americi imaju neki sistem kada gledaju rasnu pripadnost kada odredjuju ko ce biti primljen na univerzitet, tako da su Azijati u mozda goroj poziciji od belaca i Afro Amerikanaca jer generalno beleze bolje rezultate u proseku. Mozda neko od citalaca 021 zna konkretno kako tacno funkcionise taj sistem univerzitetskih aplikacija u US u odnosu na rasnu pripadnost?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti