"Nestale" beleške Čarlsa Darvina izložene u Kembridžu

Rukopisi tvorca teorije evolucije Čarlsa Darvina, koji su misteriozno nestali još 2001. godine, a zatim još misterioznije pronađeni, izloženi su u biblioteci Kembridža.
Tako će javnost imati priliku da okviru izložbe "Darwin In Conversation exhibition" pogleda dragocene rukopise jednog od najvećih naučnika u istoriji, čiji nestanak nije prijavljen sve do 2020. godine, a pojedini stručnjaci su komentarisali da su rukopisi "zagubljeni negde na policama".
Nestanak je prijavljen tek 2020. godine, nakon detaljne i bezuspešne pretrage biblioteke, a ubrzo po objavljivanju da ih nema, oni su se misteriozno pojavili ispred pomenute biblioteke. Tada je navedeno da ih je tu "ostavila anonimna osoba".
Među pomenutim rukopisima se nalaze i neke kultne Darvinove sveske, među kojima i ona sa skicom Drveta života iz 1837. godine.
 
Ovi rukupisi imaju neprocenjivu naučnu vrednost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.