VIDEO: U Britaniji napravljen najveći lavirint u Evropi posvećen Lego kockicama

U Severnom Jorkširu, povodom 90 godina postojanja kompanije Lego, napravljen je najveći lavirint u Evropi i to u obliku Lego mini figure, koja je 3.500 puta veća od stvarne.
"Lavirint na površini većoj od osam fudbalskih terena još jedan je sjajan način da se porodice igraju zajedno i jedva čekamo da svi vide dizajn lavirinta iz visine", naveli su predstavnici Lego kompanije, a prenose britanski mediji.
Iz vazduha se vidi da je lavirint u obliku prepoznatljive Lego figure - čikice koji se probija kroz zid od cigala, sa rečima "90 godina igre" dok je na dnu logo kompanije, uz podsećanje na Dansku - zemlju iz koje dolazi, i godinu kada je osnovana, a to je 1932.
Vlasnik prostora na kojem je napravljen lavirint, površine 15 hektara, kaže da mu je Lego lavirint bitan jer on i njegova deca ali i cela porodica vole Lego figurice i kockice, i da su one stvar života, a ne godina.
 
 
Dodao je da je Lego napravio i nagradnu igru u kojoj u lavirintu treba pronaći šest Lego figurica, a potom odgovoriti i na nekoliko pitanja, i nagrada je zagarantovana.
 
Lavirint, koji je kreacija lokalnog farmera Toma Pecija i pokriva 15 ari, odnosno osam fudbalskih terena, najveći je i najposećeniji lavirint u Evropi i jedan od najvećih na svetu.
 
 
Čine ga biljke izrasle iz milion zrna kukuruza posađenih u aprilu, a GPS tehnologija se koristi za kreiranje puteva lavirinta.
 
Ogromna Lego minifigura u lavirintu visoka je preko 150 metara, i više od 3.500 puta je veća od stvarne Lego mini figurice.

Teme

Lego

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.