VIDEO: Prsluk sa ventilatorom - da se psi i mačke rashlade

Kako bi pomogla kućnim ljubimcima da prebrode neprijatne letnje vrćine, tokijska kompanija koja se bavi proizvodnjom odeće za trudnice reklamira prsluke sa ugrađenim ventilatorom.
Ventilator će pomoći psima i mačkama da se rashlade.
Kako bi svoje ljubimce rashladili tokom velikih vrućina u Japanu, vlasnici pasa sada mogu da kupe nosive ventilatore. Teški samo 80 grama ventilatori rade na baterije i pričvrćeni su za životinju mrežastim prslukom, a uređaj izduvava hladan vazduh oko njihovog tela.
Rei Uzava, predsednica kompanije koja proizvodi odeću za trudnice "Slatka mama" kaže da je na ideju došla nakon što je videla koliko je njenoj čivavi bilo teško kada su izašli u šetnju.
 
Tokio je doživeo najduži toplotni talas od kraja juna, sa temperaturama do 35 stepeni devet dana uzastopno, nakon što je kišna sezona rano završila.
 
"Ove godine skoro da nije bilo kišne sezone, pa su vreli dani došli rano", naglašava Uzava, koja je u saradnji sa veterinarom napravila ove prsluke.
 
Mami Kumamoto, koja ima minijaturnu pudlicu po imenu Purin i terijera po imenu Moko, navodi da je pokušavala svoje ljubimce da rashladi paketima suvog leda tokom šetnji. 
 
 
"Mnogo je lakše šetati pse sa ovim ventilatorom", rekla je za Rojters.
 
Prsluk "kul dog" je pogodan i za mačke, a izgleda da je napravljen po uzoru na jakne za hlađenje koje su sve popularnije među građevinskim i drugim radnicima u Japanu koji mnogo vremena provode napolju.
 
Ne očekuje se da će potražnja uskoro opasti jer su temperature ponovo porasle tokom vikenda, zbog visokog vazdušnog pritiska u većem delu Japana. Iako se za četvrtak i petak prognozira nešto manje surovo vreme, očekuje se da će temperature ponovo porasti tokom vikenda i da će tokom većeg dela sledeće nedelje biti oko 30 stepeni.  
  • D

    09.08.2022 19:47
    .
    A možda, kažem možda, ne oblačiti životinje jer to svakako nije u prirodi ŽIVOTINJA.
    Debil do debila ko ih oblači.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.