Milijarder zatvorio prometnu ulicu u Londonu da bi preuredio svoj vrt

Južni Kensingtonski put u Londonu zatvoren je na dve nedelje jer je milijarder Ričard Karing dobio dozvolu lokalnih vlasti da preuredi vrt na svom 47 miliona evra vrednom imanju.
Milijarder zatvorio prometnu ulicu u Londonu da bi preuredio svoj vrt
Foto: Pixabay (ilustracija)

Stanovnici jednog od najimućnijih delova Londona besni su na lokalne vlasti što su mu odobrile dozvolu da zatvori glavni put.

Karing, vlasnik klubova i restorana širom Londona uključujući i prestižni "Ajvi", dobio je odobrenje vlasti Kensingtona i Čelsija da na dve nedelje zatvori deo trga Onslou kako bi posadio desetine stabala na svom imanju.
Britanski milijarder dovezao je i dizalicu kako bi prenosio drveće preko komšijskih kuća.
 
 
Lokalni stanovnici kritikovali su Gradski savet za udovoljavanje hirovima milijardera koji želi da ima lepu baštu.
 
Jedan od njegovih komšija Dejvid Erb, koji se bavi softverskim razvojem, rekao je za Gardijan da je potpuno pogrešno da se pojedincu sa ogromnim bogatstvom omogućava da remeti živote hiljada ljudi.
 
"Svaki stanovnik može da traži zatvaranje puta, od stanovnika koji treba da unesu teške i glomazne stvari u svoje domove do kompanija koje treba da obave neke radove", navode lokalne vlasti.
  • 002211

    03.09.2022 16:24
    I tamo i ovde biće Robin Hudova, polako..
  • Kiki

    03.09.2022 09:05
    Kod nas svaki investitor može da zatvori bilo koju ulicu na neograničeno vreme. Jer mu se može.
  • Neko

    03.09.2022 08:14
    I mi konja za trku imamo
    Galens, Fruška gora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.