Japanski starački dom "zapošljava" bebe i decu uzrasta do tri godine

Većina oglasa za posao ima slične zahteve od potencijalnih kandidata. Traži se odgovarajuća stručna sprema i profesionalno iskustvo.
Japanski starački dom "zapošljava" bebe i decu uzrasta do tri godine
Foto: Pixabay
Ali oglas za posao japanskog staračkog doma "Moyai Seiyukai" potpuno se razlikuje od svega što ste čuli.
Bebe su, kažu u domu za starije i nemoćne, dobro društvo. Zbog toga su u potrazi za decom uzrasta do treće godine, koje će njegovim stanovnicima izmamiti osmeh na lice i oraspoložiti ih.
Uslov za buduće "radnike" je samo da su roditelji/staratelji uvek prisutni. Međutim, radnog vremena nema. Bebe mogu da dođu i odu kad žele. A platu će primati u pelenama, dečjoj hrani, besplatnom fotografisanju i bonovima za kafiće.
 
 
Upravnica staračkog doma, Kimie Gondo, na ovu ideju došla je 2020. godine, kada je svoje dete povela na posao i primetila koliko su štićenici oduševljeni. Tako su se do danas uključile 32 bebe koje "rade" u domu i pomažu u brizi o 120 osoba u ustanovi.
 
"Čak i oni koji su pre bili loše raspoloženi ili su neprestano imali mrzovoljna lica, sada su nasmejani i deluju vrlo srećno kada dođu bebe", rekla je Gondo za VICE.
  • V

    06.09.2022 10:05
    Jedna od najpametnijih biznis ideja koju sam videla je objekat koji je pola staracki dom a pola vrtić. Funkcioniše idealno za obe strane
  • Tako

    05.09.2022 22:51
    Je
    Jednostavno usrećiti druge, a tako malo se ljudi seti prave stvari. Nekada je i osmeh dovoljan.
  • Keva

    05.09.2022 17:07
    Komentar
    Pa, ako to nije više 'prirodno' - da mi mlađi budemo deo starenja odraslih, valjda je 'prirodno' da neko to plati, odnosno stimuliše, da bi se uopšte desilo.

    Tužno je, ali svakako ohrabrujuće - da znamo da se negde dogodilo da naše majke, bake i prabake vesele nečija dečica.

    Zahvalni za osmeh i život.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.