Plasido Domingo poslao pismo izvinjenja gradonačelniku Verone zbog "ponižavajuće loših" nastupa

Plasido Domingo izvinio se organizatorima Veronske arene zbog svojih nedavnih nastupa, koji su doveli do otvorenog protesta orkestra i pisma sindikata koji je njegove koncerte nazvao "ponižavajućim".

Tokom nastupa na festivalu održanom krajem avgusta Domingo je prerano napustio scenu, iako je te deonice sam izabrao. Osim toga, prema navodima ljudi zaposlenih u produkciji koncerta, njegovo dirigovanje operom "Turandot" dan kasnije bilo je tako loše da su članovi orkestra odbili da ustanu na kraju.

Domingo je zbog toga poslao pismo gradonačelniku Damijanu Tomasiju i upravnici festivala Sesiliji Gasdiji u kom je objasnio šta se desilo, prenosi Opera Wire.

"Svestan sam da nivo mog umetničkog izvođenja nije na nivou mojih ili vaših očekivanja. Nema izgovora. Uviđam da sam tokom tih izvođenja bio prenapregnut. Za stajanje na sceni i naročito podijumu, koncentracija je od najveće važnosti. Verovao sam do samog kraja da će mi pozitivna energija pune Arene i svih radnika dati snage da nastavim dalje sa izvođenjima, u kojima sam pokušao da dam najbolje od sebe publici, iako sam putovao izdaleka. Gala veče je posebno osmišljeno za mene i iz tog razloga se izvinjavam svim radnicima u Areni", napisao je čuveni tenor, koji je najavljen kao gost festivala i naredne godine.
 
On je zatim tražio od gradonačelnika i upravnice da se zahvale u njegovo ime svim radnicima, a naročito članovima orkestra koji nisu ustali na kraju, jer "vole svoj posao i Arenu i to je ono kako sam ja protumačio njihov gest". 
 
Objasnio je da ga je njihova odluka povredila, ali je priznao da kao muzičar smatra da su bili u pravu.
 
Sindikat (Sindacato Lavoratori della Comunicazione) koji zastupa mnoge radnike u Areni napisao je pismo u kom se žali na kvalitet izvođenja nazivajući ih "ponižavajuće lošim" i traži da se učešće Dominga u gala večeri 2023. godine ponovo razmotri.
 
"U 'Turandotu' svi članovi orkestra su se osetili prepuštenim sami sebi i više od jednom bili su u riziku da naprave katastrofu. Na kraju je orkestar, svestan osrednjosti izvođenja, odbio da ustane uz dirigenta", navodi se u njihovom pismu.na kra

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.