FOTO: Benksijev mural na srušenoj zgradi u ukrajinskom gradu Borodjanka

Na srušenoj zgradi u ukrajinskom gradu Borodjanka osvanuo je mural britanskog uličnog umetnika Benksija, javljaju mediji.
Borodjanka, ukrajinski grad koji se nalazi oko 60 kilometara od Kijeva, bio je pod okupacijom Rusije do aprila i teško je oštećen u ranim danima ruske invazije na Ukrajinu.

Benksi, poznati umetnik čiji se murali nalaze i u Gazi, objavio je na svom Instagram profilu sliku murala na kojem se nalazi gimnastičarka koja izvodi stoj na rukama na ruševinama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

Pored ovog, u Borodjanki je zabeležen još jedan mural sličnog stila, iako se Benksi nije oglasio povodom njega.
 
Na njemu je prikazan džudo meč između dečaka i odraslog čoveka koji podseća na ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je i sam džudista.
 
 
I u Irpinu, gradu u blizini Kijeva u kojem su u ranim danima invazije zabeležene teške borbe, takođe se pojavio grafit koji liči na delo Benksija.
 
Na njemu je prikazana gimnastičarka koja nosi okovratnik i pleše nad rupom koja se nalazi na zgradi. Ovaj mural se ne nalazi na Benksijevom Instagramu.
 
 
Benksi je jedan od najmisterioznijih savremenih umetnika i njegov identitet je nepoznat.
 
Proslavio se radovima po Bristolu ranih devedesetih, a njegovi murali, koji su mu doneli međunarodno priznanje, danas se nalaze širom sveta.
 
Benksijevi radovi imaju izražen društveno-politički prizvuk i poruke protiv rata i političkog establišmenta. 
  • Sremac

    14.11.2022 13:48
    Genijalan lik..
  • Dijagnoza

    14.11.2022 09:12
    Rusi su izgubili u svakom smislu.
    Katastrofan potez botoksiranog dedice koji je svašta pomislio i pobrkao lončiće kada je opet postao tata u poznim godinama.
    Samo da još naši kgb/udba indoktrinirani rusofili razreše svoju ličnu dilemu da li ruse koji su pobegli u Srbiju od Putinovog ludila vole isto kao i kadirovce.
  • ///

    14.11.2022 07:49
    Stalno govorim da stariji znaju da koriste nove tehnologije, nego neće, hoće kada oni hoće.
    I ona baka na fotografiji to dokazuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.