Austrijski parlament održao minut ćutanja za poslanika koji je još živ

U austrijskom parlamentu održan je minuta ćutanja zbog navodne smrti nekadašnjeg kancelara Franca Vranickog.
Austrijski parlament održao minut ćutanja za poslanika koji je još živ
Foto: Pixabay
Kako se ispostavilo, radilo se o lažnoj vesti, na koju su nasele njegove partijske kolege iz Socijaldemokratske partije Austrije (SPO).
Poslanica SPO Gabrijele Hajniš-Hosek videla je na tviteru vest o smrti Vranickog i zatražila je da se na sednici Odbora za socijalna pitanja oda počast minutom ćutanja. 
Međutim Vranicki, koji je nekada bio lider SPO, još je živ, a to je saopštio socijaldemokratski "Bruno Krajski forum", nakon blama poslanika.
 
Poslanica Hajniš-Hosek nasela je na lažnu vest Italija Tomasoa Debenedetija, koji je u više navrata preko lažnih profila uspevao da prevari mnoge.
 
Zanimljivo je da je za širenje lažne vesti o smrti Vranickog koristio ime ministra privrede Norberta Točniga, koji je član Narodne partije Austrije (OVP), što je trebalo da bude posebno sumnjivo socijaldemokratama.
  • Svinjarija

    06.12.2022 17:34
    Poslanici sirom sveta su obicni poltroni, koji citavu sivu masu koriste za ulizivanje. Zasto bi oni ista mislili, tu su da glasaju i primaju velike plate. U Nemackoj je posao poslanika procenjen kao jedan od 5 najpozeljnijih, uzimajuci u obzir odnos odgovornost/plata. A ne moraju mnogo truda da uloze ni u neko skolovanje, ili treninge. Milina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.