FOTO Slavlje na ulicama: Reprezentacija Argentine helikopterom nadletala Buenos Ajres zbog navijača

Fudbalska reprezentacija Argentine, koja je u nedelju osvojila Svetsko prvenstvo u Kataru, danas posle podne je nadletala Buenos Ajres helikopterom.
FOTO Slavlje na ulicama: Reprezentacija Argentine helikopterom nadletala Buenos Ajres zbog navijača
Foto: Beta/AP
Predviđena parada autobusom bila je onemogućena zbog najezde navijača i veselja stanovništva.
"Svetski šampioni su preleteli celu planiranu rutu u helikopterom, jer je postalo nemoguće da se nastavi put", napisala je na Tviteru portparolka predsedništva Gabrijela Seruti i pozvala na nastavak slavlja u miru.
Prema podacima gradskih vlasti Buenos Ajresa, više od četiri miliona ljudi okupilo se duž puta kojim je trebalo da prođe reprezentacija, od kompleksa zgrade Fudbalske federacije Argentine i centra grada. Taj put je dug 32 kilometra.
 
Predsednik federacije Čikvi Tapia izjavio je pre odluke o preletanju helikopterom da organi bezbednosti ne dozvoljavaju nastavak puta.
 
"Hiljadu izvinjenja u ime svih igrača, šampiona", napisao je Tapia na Tviteru.
 
 
Fudbaleri koji su u 11.45 po lokalnom vremenu krenuli autobusom, uspeli su da pređu desetak kilometara za tri sata. Okupljeni navijači su usporavali vožnju autobusa.
 
Lokalna televizija je prenela snimke u kojima je između ostalog prikazan navijač koji je bezuspešno pokušavao da skoči na autobus tokom vožnje.
 
 
Fudbalska reprezentacija Argentine osvojila je u nedelju uveče Svetsko prvenstvo pošto je u finalu u Dohi pobedila branioca titule Francusku posle jedanaesteraca sa 4:2, a posle regularnog dela i produžetaka bilo je 3:3.
 
  • Radiolog

    21.12.2022 07:31
    Svi istetovirani po ledjima i grudnom košu. Bas me zanima kako ce raditi CT snimak ili skener grydnog koša kad ostare!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.