VIDEO: Najstariji kamiondžija ima 90 godina, prošao je lekarski i nikad nije imao udes

Brajan Vilson iz Šefilda započeo je karijeru kao vozač kamiona daleke 1953. godine.
Sedamdeset godina kasnije, 90-godišnji Brajan, za koga se veruje da je najstariji vozač kamiona na svetu, i dalje se svako jutro budi u četiri sata i odrađuje 12-časovnu smenu kao vozač kamiona za dostavu. Vozi na razne lokacije širom Engleske.
Svake godine mora da ide na pregled kako bi dokazao da može da vozi, a tako je bilo i ovog puta, piše "Dejli mejl".
Brajan je prošao godišnji lekarski pregled što znači da može da radi posao koji voli još najmanje godinu dana. Nakon pregleda, rekao je da mu je drago što nije morao da prestane da vozi.
 
"Ako se budem osećao dovoljno fit, nastaviću iako sam u godinama. Moram da idem na pregled svake godine i drago mi je što sam prošao", rekao je on.
 
Pre nego što je počeo da radi za "Esso" 1953. godine, Vilson je vozio oklopne kamione tokom služenja vojnog roka 1950. godine, kada je bio stacioniran u Nemačkoj. Nakon što se vratio kući i radio za benzinsku kompaniju, počeo je da radi za očevu transportnu kompaniju "E. Vilson & Sons".
 
Na kraju je preuzeo kompaniju nakon očeve smrti 1970-ih i od tada je vodi. Tokom godina, kaže, prešao je milione kilometara, ali sada se drži kratkih putovanja, kaže, od oko 250 kilometara.
 
"Sve zavisi od toga koliko sam zauzet, a bio sam zauzet ove nedelje. Radim svaki dan i verovatno ću raditi više od 40 sati ove nedelje. Sutra ću raditi oko 12 sati, jer ću krenuti u Birmingem oko pet ujutro, a onda će biti 17 sati kada se vratim, ali već sam navikao na to", rekao je on.
 
Iako voli da vozi kamion, razmišlja o penziji sledeće godine. Želi da ode na Tajland sa suprugom Mejvis (89).
 
Inače, Vilson nikada nije imao saobraćajnu nezgodu za 70 godina koliko vozi.
 
  • Nik

    05.04.2023 17:18
    Vozi majsore da sto godina,ako te zdravlje sluzi.
    Srecna i bezbedna voznja do sto godina.
  • horor

    18.01.2023 14:30
    Nikad nije imao udes, ali kada ga bude imao ovako star biće katastrofa od udesa.
  • Crveni

    18.01.2023 12:09
    Da li je samo meni nenoramlno da čiča od 93 godine vozi kamion????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti