Od kavijara do piva za slavlje krunisanja Čarlsa: Prozvođači privlače mušterije raznim proizvodima

Od konzervi kavijara do piva za slavlje su samo neki od proizvoda koji će obeležiti krunisanje novog britanskog monarha, a kojima preduzeća nastoje da privuku pristalice kraljevske porodice.
Od kavijara do piva za slavlje krunisanja Čarlsa: Prozvođači privlače mušterije raznim proizvodima
Foto: Beta/AP
Šolje, tanjiri, kuhinjske krpe, magneti, jastuci i plišani medvedići su glavni predmeti kojima se izlozi već pune povodom obeležavanja krunisanja kralja Čarlsa 6. maja, preneo je Rojters.
Pojedini prodavci se nadaju da će još nešto privući oko potrošača.
U Vindzoru, na periferiji Londona i domu kraljevske porodice, pivara Vindzor i Iton stvorila je novo pivo Povratak kralja, koje se pravi na licu mesta od organskih sastojaka.
 
"Sam naziv je zaista proizašao iz spoznaje da smo za poslednjih hiljadu godina oko 850 godina imali kraljeve. Ali, tokom većine života ljudi u ovoj zemlji - imali smo kraljicu", izjavio je direktor marketinga Bob Morison britanskoj agenciji tokom posete pivari.
 
Prema njegovim rečima, ideja je da se prepozna prekretnica reči - kralj.
 
Proizvođač igračaka Mečboks, između ostalog, prodaje kartašku igru Top Tramps u verziji "Kralj i kraljica".
Proizvođač keksa Mekvitis prodaje ograničenu seriju keksa u konzervama koja predstavljaju omaž ljubavi Čarlsa i njegove žene Kamile prema prirodi, kao i hobi monarha - akvarel, dok se u brojnim supermarketima prodaju čajevi ili penušava vina sa specijalnom etiketom.
 
Džon Livajs partneršip, vlasnik istoimene robne kuće i lanca supermarketa Vajtroz, rekao je prošle nedelje da je pretraga proizvoda specijalno napravljenih za krunisanje na njegovom sajtu porasla 262 odsto u odnosu na prethodnu sedmicu.
  • Na ovu krizu

    02.05.2023 17:31
    Na ovu krizu
    bice Bacaj dole sa Balkona?!
  • A

    02.05.2023 13:41
    A
    A svo to bahacenje placaju poreski obveznici Engleske! Nejce ovaj jos dugo nositi Krunu…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.