Italijan popravio rupu na putu, pa kažnjen sa 900 evra i mora da vrati put u pređašnje stanje

Italijan Klaudio Trenta pokrenuo je debatu u svojoj državi nakon što je odlučio da popravi rupu na putu zbog čega je kažnjen.
Italijan popravio rupu na putu, pa kažnjen sa 900 evra i mora da vrati put u pređašnje stanje
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sedamdesetdvogodišnji penzioner obećao je da će se boriti protiv nepravde jer je kažnjen sa skoro 900 evra jer je popravio rupu na putu.
Iznerviran na lokalnu vlast što dugo vremena ne popravlja rupu prečnika 30 centimetara na pešačkom prelazu u Barlasini, malom gradu u Lombardiji, Trenta je odlučio da sam popuni rupu hladnim bitumenom.
Zbog toga je kažnjen sa 882 evra, ali je njegov slučaj pokrenuo opštu debatu u Italiji zbog problema rupa na putevima.
 
Trenta je na Fejsbuku podelio fotografiju pisma koje je dobio od policije u kom se optužuje da je prekršio pravilnik o putevima. Kažnjen je zato što je obavio potencijalno opasan posao u javnom prostoru bez dozvole.
 
Da čitava situacija bude još bizarnija, naređeno mu je da vrati rupu u pređašnje stanje.
 
"Ako misle da sam idiot, greše. Isprovocirali su me, a sada podnosim kontratužbu protiv gradskog saveta za nemar", rekao je penzioner za list Korijere dela Sera.
 
Preduzimljivi Trenta, koji je gradskom savetu tokom prethodna tri meseca više puta prijavljivao rupu na putu, dobio je ogromnu podršku širom Italije.
"Poslao sam protestno pismo gradskom savetu u Barlasni. Svestan sam realnosti u Kalabriji i Siciliji, gde su ulice izbušene kao sito i sve se raspada ako građani ne preduzmu nešto", glasi jedan od komentara, dok drugi kaže: "Gradski savet treba da ti vrati novac koji si potrošio na bitumen."
 
I visoki zvaničnici, poput podsekretara u ministarstvu kulture, pridružili su se debati.
 
"Pored pravilnika o putevima, postoji i zdrav razum, zbog čega je policija trebalo da se zahvali gospodinu", istakao je Vitorio Sgarbi.
  • Darinka

    17.05.2023 11:26
    evo linka
    https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/340849/reka-toplica-ocistio-kazne.html
  • Darinka

    17.05.2023 11:24
    ima i kod nas toga
    Kod nas jedan čovek plaća kazne i kazne, zbog toga što svakoga dana čisti reku od smeća.
  • T

    16.05.2023 22:58
    Kod nas je jedan čika iz Petrovaradina kažnjen što je skupljao smeće. Eto, u skladu smo sa Jevropom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.