VIDEO: Ovako tokijski metro ostaje čist iako se njime voze milioni ljudi

Metro u Tokiju važi za jedne od najčistijih. Kako je to moguće uprkos činjenici da preveze svakodnevno veliki broj ljudi?
Evo kako: vagoni se čiste na svakih 15 dana, i to vrlo temeljno.
Spoljašnjost voza čiste četiri osobe, sve se radi ručno: voda, četke i - ribanje.
Unutrašnjost vagona čisti 10 radnika - kreću od krova pa do poda.
 
 
Kada se očiste, vagoni se vraćaju na prugu, spremni da prevezu milione putnika do ponovnog čišćenja.
  • eLena

    14.09.2023 20:38
    Autobuse u mojoj opštini čiste sami vozači tj. izbace smeće i očiste pod. Sedišta se nikad ne peru, niti presvlače. Koliko su prljava najbolje se vidi na farmerkama koje se takođe uprljaju. Nema ni klimatizacije.
  • Rakun biciklista

    14.09.2023 13:47
    Ciro kod nas odsviro
    Jest, tako je bilo i kod nas. Secam se dok je jos postojala zeleznicka stanica u BG, vidim ja jednu nesrecnu zenu, plavi mnatil, kofa vode i krpa neidentifikovane boje. Ide sama, sa tom kofom, da pere vagone. Nije ni cudo onda da su onaj filn Extinction snimali kod nas sa vagonima Beovoza...
  • Higijeničar

    14.09.2023 11:32
    Isto kao naši gradski autobusi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.