Otkrivena nova vrsta guštera, ime dobila po frontmenu benda Ajron Mejden

Gušter do sada nepoznate vrste otkriven je u peruanskoj džungli, a ime je dobio u čast Brusa Dikinsona, pevača i frontmena čuvenog britanskog hevi metal benda "Ajron Mejden".
Otkrivena nova vrsta guštera, ime dobila po frontmenu benda Ajron Mejden
Foto: Pixabay (ilustracija)
Primerak "enialioides dickinsoni", naučno ime novootkrivenog guštera, pronađen je istovremeno sa još jednom novom vrstom, "enialioides cianocephalus", u vlažnim šumama amazonske oblasti, na severoistoku Perua, saopštila je Nacionalna služba za zaštitu prirode Perua.

"Vrsta je dobila ime po Polu Brusu Dikinsonu, pevaču legendarnog hevi metal benda 'Ajron Mejden'", saopštila je služba za zaštitu prirode, ne precizirajući da li među naučnicima koji su iza ovog otkrića ima obožavalaca hevi metal muzike.

Brus Dikinson (65) je pevač grupe osnovane 1975. godine u Londonu, koja se smatra jednom od najvažnijih u svom žanru.
 
Bend ima obožavaoce širom sveta, a očigledno i u Peruu, gde je već više puta nastupao.
 
"Enialioides dickinsoni" se odlikuje narandžastom glavom, zelenim telom i kratkim nogama, saopšteno je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.