Kirija toliko skupa da student na predavanja ide avionom

Visoke cene stanarine u Vankuveru primorale su mnoge stanovnike da pronađu kreativne načine da priušte život u gradu.
Kirija toliko skupa da student na predavanja ide avionom
Foto: Pixabay
Baš na kreativnost se oslonio i Tim Čen kako bi izbegao plaćanje kirije u Vankuveru, prenosi Euronews Srbija.
 
Za Čena, koji je student umetnosti poslednje godine na Univerzitetu Britanske Kolumbije, putovanje do fakulteta izgleda mnogo drugačije nego kod drugih studenata. Jer, Kalgari i Vankuver su vazdušnom linijom udaljeni čak 687 kilometara. 
"Pomislio sam, zašto da ne ostanem u Kalgariju i onda jednostavno dođem ovde avionom, to je otprilike jednosatni let, isto kao da putujem autobusom", rekao je on.
 
Čen je poreklom iz Kalgarija. Prethodno je živeo u Vankuveru dok je studirao na UBK, ali je odustao od svog iznajmljenog stana dok je bio na odmoru tokom jeseni.
Naime, kada se vratio, dočekala ga je šokantna cena.
 
"Morao bih da platim oko 2.500 dolara za stanarinu, tako da mi se to nije činilo održivim", rekao je ovaj student.
 
Počeo je da razmišlja o ceni letova iz Kalgarija za Vankuver i shvatio da povratna karta košta oko 150 dolara.
 
S obzirom na to da Čen ima nastavu dva dana nedeljno na univerzitetu, ukupno će plaćati oko 1.200 dolara mesečno za letove dok živi kod roditelja u Kalgariju. Na kraju krajeva, to je mnogo jeftinije od prosečne cene jednosobnog stana u Vankuveru koja iznosi oko 2.100 dolara.
 
"Imam tri sata putovanja ukupno. Posle časa vraćam se autobusom do aerodroma", rekao je Čen.
Vankuver i dalje predvodi listu najskupljih gradova u Kanadi za stanovanje. Međutim, pronalaženje stana za iznajmljivanje postaje još teže kada se zna da ima samo 0,9 odsto slobodnih nekretnina u gradu.
 
Čen planira da leti do UBK-a na svoje časove sve do kraja akademske godine, kada diplomira.
  • @Milan

    01.03.2024 12:34
    Ne bi ni Vama škodilo da se malo potrudite oko obrazovanja, umesto što mrzite ljude koje ne poznajete, jer će zbog svog truda i zalaganja proći u životu bolje od Vas. Posetite psihijatra, dok nije kasno.
  • KB

    29.02.2024 09:36
    @Milan
    Milane, chill buraz, čemu taj hejt? XD Nemaš pojma o čoveku i tako bacaš kamenje na jadnog lika. XD
  • Milan

    27.02.2024 07:14
    Pogledaj ti on je neki student umetnosti?? Kakav umetnik? A ovo sa avionom to je samo da bi privukao pažnju na sebe i da bi doveo do toga da je on nekome bitan. Kome je taj lik uopšte bitan? Klasičan sivonja i bitanga. Neka ide sa čim hoće, ne zanima me.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.