FOTO Policija u Kaliforniji više ne sme da pokazuje lica uhapšenih: Dosetila se zanimljivog rešenja

U Kaliforniji je donet zakon koji zabranjuje objavljivanje fotografija osoba optuženih za nenasilne zločine.
Policajci u gradu Murijeta dosetili su se rešenja kako ipak mogu da objave fotke uhapšenih - preko njihovih lica fotošopirali su face Lego čikica.
 
Policajci na službenom Instagram profilu objavljuju urnebesne fotke uhapšenih s fotošopiranim glavama Lego ljudi s različitim izrazima lica, a fotke su totalni hit. 
Inače, zakon je stupio na snagu 1. januara, a između ostalog zahteva od policijskih odeljenja da s društvenih mreža uklone fotografije hapšenja nakon 14 dana. 
 
 
"Kako bismo podelili sa stanovnicima šta se događa u Murijeti, odlučili smo da pokrijemo lica osumnjičenih da zaštitimo njihov identitet, a istovremeno se uskladimo s novim zakonom", objasnili su. 
 
Međutim, ova praksa nije ništa novo za policiju u tom gradu jer već nekoliko godina kriju lica osumnjičenih koristeći razne emotikone, lutku Barbi, pa čak i likove iz Šreka.  
 
 
 
"Cilj nam je da informišemo naše građane o tome šta se događa u Gradu u kom svi živimo, kao i o poslovima koje policija radi u ime građana", objasnili su.
 

Teme

Lego
  • w/e

    27.03.2024 15:59
    cool
    Pametno, i dalje ce se znati da su pripadnici odredjene manjine koja je daleko sklonija kriminalu od ostalih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.