VIDEO: Kontraverzan šou u kojem muškarci ocenjuju gole žene

Danski šou "Blachman", u kojem se žene tiho skidaju, dok voditelj i gost emisije kritikuju njihova tela gledaoci su označili kao seksistički i ponižavajući. Da stvar bude još gora, emisija se u okviru danskog javnog servisa.
Danski šou "Blachman", u kojem se žene tiho skidaju, dok voditelj i gost emisije kritikuju njihova tela gledaoci su označili kao seksistički i ponižavajući. Da stvar bude još gora, emisija se u okviru danskog javnog servisa.

Žene, u bade-mantilima, stoje ispred dvojice muškaraca, a zatim skidaju ogrtače dok voditelj i autor emisije, Tomas Blahman, i njegov gost komentarišu njihove figure. Komentari su najčešće prilično "masni" i detinjasti, a Blahman svoj šou brani tvrdeći da ženama zapravo čini uslugu, jer "žensko telo vapi za rečima muškaraca".

Takođe je rekao da je njegov šou delo genija i da ima više ciljeve od "raspravljanja o estetici ženskog tela bez dopuštanja da razgovor zađe u pornografije ili političku korektnost".

"Rekao sam im da je ideja emisije da dopusti muškarcima da razgovaraju o telima golih žena dok one stoje odmah ispred njih. Želeo sam da revidiram ženske poglede na muške poglede na žene", rekao je Blahman.

Kritičari su odbacili njegove tvrdnje ukazujući na neke od njegovih šovinističkih izjava u emisiji. Čak i pre nego što je šou emitovan, privukao je veliku pažnju medija i veoma je kritikovan zbog seksističkih stavova i ponižavanja žena.

Pokrenuta je i kampanja koja zahteva da se šou obustavi pre nego što čitava stvar ode još dalje.

"Zapamtite, ja vam dajem nešto što nikada ranije niste videli. Ne grizite ruku koja vas hrani", rekao je Blahman.

Producentkinja emisije, Sofija Fromberg, koja je branila čitav projekat, izjavila je kako se program mora nastaviti i da ne smatra da TV kritičari treba da imaju poslednju reč u tome šta je najbolje za muškarce i žene.

"Imamo program koji otkriva šta muškarci misle o ženskom telu. Pošteno govoreći, šta ima loše u tome?", rekla je Fromberg.

Emisija se emituje u okviru javnog servisa, na kanalu DR2.

  • 03.05.2013 12:17
    Ako ovo uvedu na nasem javnom servisu, placacu pretplatu :)
  • 03.05.2013 06:10
    Mantra koja nam se svakodnevno servira na gutanje: seks, seks, seks, kome nije do seksualizacije svega, taj nije normalan, on je sociopata...
    Baš me zanima da li bi mu dozvolili da pravi ovakav šou, npr. u Izraelu?
  • -

    02.05.2013 17:22
    -
    a oni italijanski souovi u kojem su zenske ocenjivale tipove?
    oni nisu seksisticki i ponizavajuci?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti