I petao i kokoš - ujutru kukuriče, popodne nosi jaja

Meštani Donje Dubrave još od proleća raspravljaju kojeg je pola Pero, da li je petao ili kokoška.
Meštani Donje Dubrave još od proleća raspravljaju kojeg je pola Pero, da li je petao ili kokoška.

Marija Matotek i njen suprug Josip govore kako je u početku bio "pile ko pile", ali su ubrzo počele nedoumice.

Postao je veći od ostalih kokošaka, a onda mu je narasla kresta - baš kao u petla. Međutim, rep je ostao kratak - kao u kokoške.

- Jednog je ranog jutra zakukurikao. Morala sam se pomiriti s tim da nije kokoška - priča Marija koja je od početka tvrdila da je Pero ustvari ženskog pola. - Seksao se s ostalim kokoškama, a potom se pipkao i gospodski uređivao - govori Marija.

Ipak, nakon nekoliko dana petao je opet postao kokoš. Pola sata mu je trebalo da snese jaje, pa je opet počela rasprava.

- Ni danas ne znamo je li muško ili žensko - zaključuje vlasnica, koja sa suprugom o tome više ne raspravlja, ali je Pero ostao enigma celom komšiluku, pa i šire. Ujutro u pola šest, dok su još u krevetu, slušaju ga kako kukuriče. Posle se udvara i redom "izgazi" sve kokoške. Sledi njegovo uređivanje, a popodne sedi u košarici i redovno nosi jaja.

  • 28.11.2013 13:11
    maskota
    Pošaljite ga da bude maskota Prajda, uhvatićete i koju kintu možda
  • Jan Chi

    28.11.2013 12:48
    trans koka
    Eto, cak i kod zivotinja ima transeksualaca, sto ne moze i kod ljudi.
  • Darko

    28.11.2013 11:13
    trans
    Koka-trandža :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.