Britanska poslanica ne zna da se Jugoslavija raspala

Konzervativna britanska političarka Nadin Doris izazvala je burne reakcije javnosti i brojne komentare na društvenim mrežama izjavom da Velikoj Britaniji preti veliki talas emigranata iz Jugoslavije.

Konzervativna britanska političarka Nadin Doris izazvala je burne reakcije javnosti i brojne komentare na društvenim mrežama izjavom da Velikoj Britaniji preti veliki talas emigranata iz Jugoslavije.

Ona je to izjavila gostujući uživo u emisiji BBC-ja. Govoreći o mehanizmu EU koji omogućava privremeno vraćanje režima viza zapadnobalkanskim zemljama i ograničenju mogućnosti useljavanja Bugara i Rumuna u Veliku Britaniju, političarka je pokazala svoje neznanje iz istorije.

"Za sada se nije dogodio taj talas emigranata, ali mogao bi se desiti sutra ili naredne godine, ne znamo i u tome je problem. Mogao bi nam se dogoditi i talas doseljenika iz Jugoslavije", kazala je Doris.

"Nadin Doris očito ne gleda Evrosong", našalio se jedan tviteraš, dok je drugi napisao: "Poruka za Nadin Doris: Jugoslavija je nestala pre nekog vremena. Raspad je uzrokovao nemire. Čini se da si to propustila."

Inače, Nadin Doris, poznata i kao "Mad Nad" (Besna Nad) bila je suspendovana iz Konzervativne stranke jer je učestvovala u jednom rialitiju 2012.

  • munja

    11.01.2014 17:34
    pa šta
    Koliko bi potrajalo njeno izlaganje da je počela da nabraja sve banana državice, ovako zaokružila je i rekla istinu šta misli o banana državicama nakon raspada SFRJ.
  • Steva-NS

    11.01.2014 16:54
    I u bivšoj Jugoslaviji,mnogi nisu svesni da se stvarno raspala.
  • grbavi

    11.01.2014 16:08
    zna doktor bachevich zna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.