Lezbejke dobile svoje groblje u Berlinu

Lezbejke u Berlinu biće od sada sahranjivane na groblju gde će, kako kažu, moći da žive zajedno i u zagrobnom životu.
Lezbejke u Berlinu biće od sada sahranjivane na groblju gde će, kako kažu, moći da žive zajedno i u zagrobnom životu.

Groblje nekadašnje Luteranske crkve staro dva veka, površine oko 4.000 kvadratnih metara, biće ovog vikenda svečano progalešno grobljem lezbejki.

Na groblju će biti 80 grobnica", rekla je za Usa Cahau, članica nacionalnog udruženja čije su članice uglavnom starije lezbejke.

Udruženje je dobilo groblje na korišćenje na 30 godina, a zauzvrat će morati da ga održavaju.

"Mi ne moramo da plaćamo zakup, ali smo uložile mnogo novca da sredimo ovo groblje", kaže članica udruženja koje je angažovalo firme za asfaltiranje staza na groblju i sadnju zimzelenog drveća.

  • Ja

    02.04.2014 11:15
    Chudno
    Ok je ovo i mozda to zachi ravnopravnost, ali po meni je to neukusno, izgleda kao da sad se ogradjuju, str8 u jedan obor, L u drugi, G treci, B...T...A...
    Drago mi je ako je ovo nekog usrecilo, ali mislim da je vishe ravnopravnijeee kad smo svi izmixovani na jednom mestu ^_^
  • malena

    02.04.2014 09:54
    super! bas nekako romanticno :)
  • Bell

    02.04.2014 09:53
    Tako je to u civilizovanim državama!
    Akcija za svaku pohvalu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti