Zašto su Kinder jaja u Americi zabranjena?

Kazna za pokušaj "krijumčarenja" Kinder jaja u Ameriku iznosi 2.500 dolara - po jajetu.

Kazna za pokušaj "krijumčarenja" Kinder jaja u Ameriku iznosi 2.500 dolara - po jajetu.

Portal Hafington post objavio je nedavno spisak suvenira koje Amerikanci ne smeju da unose u svoju zemlju kada se vraćaju iz inostranstva.

Među stvarima kao što su pravi absint ili kubanske cigarete, nalazi se i jedan proizvod koji je u Evropi i Srbiji vrlo dobro poznat - Fererova "Kinder jaja", odnosno Kinder Suprajs.

Naime, s obzirom na to da se kapsula sa igračkom nalazi unutar čokolade, odnosno potpuno je okružena njome, Kinder jaja su zabranjena za prodaju i uvoz u Americi jer se smatraju opasnim za decu. Prema regulativi agencije za lekove i hranu FDA, koja datira još od 1938. godine, u SAD se ne mogu prodavati slatkiši koji unutar sebe sadrže nejestivi deo. Amerikanci su već pokretali peticije za ukidanje zabrana, ali bez većeg uspeha.

Zanimljivo je kako kazna za pokušaj 'krijumčarenja' Kinder jaja u Ameriku iznosi 2.500 dolara- po jajetu. Hafington post navodi kako ih je američka carina 2011. zaplenila više od 60.000.

  • Petar

    14.11.2014 17:01
    kinder jaje
    ima logike,zna se inace da je plastika toksična..a unutar cokolade je,ko ima dete treba da se zapita!?
  • 27.06.2014 09:43
    Gotovo sam siguran da ima da se kupe Kinder jaja u Kaliforniji u nekom Jugoslovenskom marketu. Sad, da li legalno ili ne, to ne znam.
  • 25.06.2014 10:56
    @LOL
    bolje cuti ili uradi bolje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.