Borislav Novaković predao tužilaštvu dokumenta o slučaju "Bocara", SNS tvrdi da je u pitanju cirkuska predstava

Šef novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković predao je danas novosadskom Višem javnom tužilaštvu dokumentaciju o slučaju sumnjive kupovine zemljišta kod Zrenjaninske petlje.
Borislav Novaković predao tužilaštvu dokumenta o slučaju "Bocara", SNS tvrdi da je u pitanju cirkuska predstava
Foto: 021.rs

Radi se o kupovini poljoprivrednog zemljišta od strane Grada Novog Sada 2015. i 2016. godine od firme "Capitel light team".

Novaković je naveo da se iz dokumentacije koju je predao vidi da postoji sumnja da je počinjeno krivično delo trgovine uticajem koje su počinili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i njegov saradnik Slobodan Milić Bocara. Kako je objasnio, papiri pokazuju da je Bocara bio vlasnik firmi "Bobar gradnja" i "Elektro team", koje su posle zemljište predale firmi "Capitel light team" iza koje, kako Novaković tvrdi, stoji isto gradonačelnikov savetnik.

"Kada je Miloš Vučević prebacio 253.000 evra na račun firme 'Capital light team', on je time uplatio novac svom najbližem saradniku, savetniku za privredu Slobodanu Miliću Bocari, što je krivično delo", tvrdi Novaković.

On je dodao i da je zemljište plaćeno 100 puta više od stvarne cene i da gradonačelnik treba da objasni kako se došlo do toga. Naveo je i da posle pet godina od kupovine Grad to zemljište nije priveo nameni i "da se jasno vidi da ono nije kupljeno da bi se tu ulagalo u komunalnu ili drugu infrastrukturu, nego iz koruptivnih razloga, tj. kako bi 253.000 evra završilo u džepu Vučevića i Bocare".

Šef novosadskog odbora Narodne stranke se u vezi sa slučajem "Bocara" tužilaštvu obratio još u novembru, a novu posetu je obrazložio time što želi da pomogne Tužilaštvu, kao i da dobije informacije od njih o tome dokle se stiglo sa istragom. Novaković je deo dokumenta, kako je objasnio, dobio od uzbunjivača, a deo na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja.

Više o ovom slučaju OVDE.

SNS demantuje navode Novakovića

Gradski odbor SNS-a je saopštio da je nastup Novakovića ispred Tužilaštva još jedna nespela cirkuska predstava.

"Borislav Novaković je po običaju izgovorio ogromnu količinu laži, svojstvenu njemu i njegovim političkim istomišljenicima, optužujući gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i njegovog savetnika Slobodana Milića bez ikakvih argumenata", saopštili su naprednjaci.

Ova stranaka, kao i sam Vučević, prethodno su više puta demantovali navode Novakovića, o čemu više OVDE.

  • Thessaloniki

    13.02.2020 16:38
    Korektivne mere
    Bilo istina ili ne neka tuzilastvo radi svoj posao. Hvala Bori sto je iskazao sumnju, i na njega je neko ukazao onomad, i on ce uskoro iza brave jer je tuzilastvo dokazalo da je prekrsio zakone ove drzave. Mozda je to uticalo korektivno na Boru, pa sada i on ukazuje na njemu neka sumnjiva dela. To dokazuje da kaznene mere imaju korektivan uticaj na pojedinca. Bolje ikad nego nikad.
  • Dobrivoje

    13.02.2020 00:19
    Novi Sad
    Još jedna izmisljotina od strane opozicije!
  • Xfiles

    12.02.2020 21:51
    Tudom
    Je l to bocara is chechenije na veterniku?buhuhah

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.