Trifunović: PSG izlazi na izbore

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je da je PSG doneo odluku da učestvuje na izborima koji će se održati 21. juna.
Trifunović: PSG izlazi na izbore
Foto: 021.rs
"Apsolutno smo svesni da se nijedan segment u pogledu izbornih uslova nije promenio na bolje. Naprotiv, sve je šest puta gore. Ali izbori pod Aleksandrom Vučićem nikada neće biti fer", rekao je Trifunović.
 
On je dodao da su se od odluke o bojkotu značajno promenile okolnosti.
 
"Pandemija virusa korona, vanredno stanje, neobuzdano divljanje vlasti pokazali su da diktaturu ne zaustavlja nedostatak legitimiteta već je potreban otpor svakog mogućeg pojedinca, u svakom trenutku i na svakom mestu", rekao je on i aplaudirao za, kako kaže, to što sad radi Boško Obradović ispred Skupštine.
 
Trifunović je istakao da zna da u Srbiji živi mnogo časnih i pametnih ljudi koji ne žele da žive u ovakvom sistemu, ali ni da svoj život "potroše na ulicama".
 
"Želimo da im ponudimo alternativu koja će politički artikulisati njihovo nezadovoljstvo i pružiti im nadu da Srbija može, mora i zaslužuje da bude normalna država", rekao je Trifunović.
 
On je dodao da će se svim sredstvima truditi da parlamentu vrate godinama srozavan i ukaljavan ugled.
 
"Da, ući ćemo u taj svinjac, ali ćemo urlati u ime svih onih kojima svakog dana oduzimaju dostojanstvo, ali koje nema ko da čuje", rekao je Trifunović.
 
Lider PSG je rekao da nije bilo lako doneti odluku ni o bojkotu izbora i da je interno glasanje tada pokazalo da je 52 odsto bilo za izlazak, a 48 odsto za bojkot.
 
"Kao predsednik sam presekao da je to bojkot zbog jedinstva opozicije. I dalje smatram da je jedinstvo opozicije bitno", rekao je on.
 
Trifunović je sinoć prisustvovao sastanku koji je organizovao Savez za Srbiju (SzS) i na koji su bili pozvani svi koji su u januaru doneli odluku o bojkotu izbora. Predsedavajući SzS Janko Veselinović je rekao za N1 da Savez "definitivno ostaje pri odluci da bojkotuje izbore".
  • P$G

    09.05.2020 12:32
    Bagra
    Razumite ga, trebaju mu pare, slabo se snimaju filmovi, jednostavno je morao da uzme koferče.
  • Bojana

    08.05.2020 22:27
    Prva vojvodjanska brigada
    Sergej Trifunovic iz objektivnih razloga ne moze za ovoliko kratko vreme sakupiti dovoljan broj potpisa i novac koji je neophodan a radi se o 50 ili 60 hiljada evra. Sergej je svima delovao kao realan i zestok opozicionar Vucicu ali je blago receno " zbunio" opozicione birace sa ovim potezom tako da i ja koja bi mu bez problema dala potpis da su normalne okolnosti za izbore sada nisam sigurna da bih mu dala potpis za njegov pokret. A on nema odbor ni u Novom Sadu a kamoli da ima odbore u manjim gradovima u zemlji. On nema infrastrukturu da bi tako nesto uspeo za ovako kratak period. Uglavnom ako ga vidimo da je stigao do izbora i jos usao u skupstinu sa sve 3% cenzusom malo ce biti sumnjivo da Vucic nije malo udrobio.
  • Kasper

    08.05.2020 18:09
    Labilna licnost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.