Kulturno-um(j)etnički program humanitarnog karaktera

Nakon tačno tri godine, pet meseci i sedam dana KUPEK će zaokružiti jednu etapu u svom postojanju.
Nakon tačno tri godine, pet meseci i sedam dana KUPEK će zaokružiti jednu etapu u svom postojanju.

Zaokružujemo je predjubilarnom 99. epizodom koja će osim edukativnog biti i humanitarnog karaktera. A za tu priliku pripremili smo i prigodan kulturno-umetnički program.

Dug je put bio od prve, tada na Novom Radio Beogradu, do jubilarne 99. epizode koja će se snimati 8. jula u KC Gradu. Dug, ali sladak. Ekipa se od jednog člana umnožila na čak tri, promenili smo nekoliko adresa i za sada smo se skućili u KC Gradu. Tamo vas i pozivamo da svratite tog 8. jula od 19h i sa nama obeležite kraj jedne epohe KUPEK-a uz prigodan program.

Obeležje KUPEK-a je da u svakoj emisiji ima bar po jednog gosta, kulturnog pregaoca. Ovoga puta biće ih nekoliko. Pre svega za razgovor na temu nezavisne kulturne scene, o svim prednostima i manama, zaduženi su Radomir Lazović i Milica Pekić. Radomir je jedan od pokretača Ulične galerije, a platu prima i u Ministarstvu prostora i još ponekim organizacijama. Ne podleže smanjivanju plata državnim službenicima. Milica je takođe suosnivačica KIOSKA platforme za primenjenu umetnost, a uz to je i predsednica Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS).

Kako bismo skrenuli misli sa teških tema opstanka nezavisne kulturne scene, pozvali smo u goste Horkestar i Jesenji orkestar (Daniel Kovač) koji će biti zaduženi da popune prostor između razgovora, kao i da pripreme atmosferu za ovo specijalno izdanje KUPEK-a. A čast da zatvori ovo kulturno-umetničko druženje ima Skrech majstor Ljuban.

Ovoga puta osim edukativne, sve će poprimiti i humanitarnu notu. Uz pomoć prijatelja i prijateljica iz LICEULICE i Heinrich Boell Fondacije, za ovu priliku pripremili smo posebne - štenderaj - majice koje će se prodavati u samom KC Gradu. Svaka majica ima svoju priču. Svaka majica nosi svoju poruku. Svaka majica menja ulepšava nečiji život! I svaka majica ima logo KUPEK-a.

Osim toga moći ćete kupiti i sam časopis LICEULICE, a naći će se tu i doniranih knjiga i još kojekakvih proizvoda. Ulaz je slobodan, a kupovinom majice omogućavate sebi VIP tretman i jedno besplatno piće na račun kuće.

Poslednje i najvažnije od svega: Kupovinom jednog od proizvoda učinićete i dobro delo jer sav prihod od prodatog usmeravamo kao pomoć stradalima od poplava.

Za sve dodatne informacije obratite se na: thekupek@gmail.com

KUPEK emisije možete poslušati OVDE

Tekstovi objavljeni u rubrici  "Komentar" predstavljaju stavove autora tekstova i ne mogu se smatrati stavom Novosadskog informativnog portala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Vesti

Zamaridirani KUPEK

Iznedrila je Rijeka brojne bendove, izgradila je čak i identitet na njima pa je dobila epitet rokerskog grada.

In Vinjak veritas

Elektronski fanzin "Get on strage", odnosno čitaoci fanzina su u prošlogodišnjem glasanju izabrali bend Replicunts za najbolji bend 2014. godine.

Zombijana crta KUPEK

U svom višegodišnjem postojanju KUPEK se retko kad bavio vizuelnom umetnošću.

Četvrti rođendan KUPEK-a

U nedelju 1. februara KUPEK - Kulturno um(j)etnički program edukativnog karaktera proslavio je svoj četvrti rođendan.

Women power

Pre nešto više od godinu dana KUPEK je razgovarao sa kustoskinjama izložbe Ženska strana, a pitanje o ženama u muzici se samo po sebi nametnulo.

Kraljevstvo teksta i muzike

U Novu godinu KUPEK je ušao koristeći novi prostor koji će, nadamo se, ubuduće postati dom KUPEK-a, svih njegovih gostiju i gošća, ali i svih ljubitelja.

Smeh slobode

Konstantna težnja ka većim slobodama i to putem beskomropmisnih tekstova o ratnim zločinima, kriminalu, što je često predstavljalo posledicu i uzrok, ali i kroz sjajnu satiru, jer smeh leči, baš kao i sloboda.

Romi i Holokaust

Poslednjih dana novembra i prvih dana decembra leta gospodnjeg 2014. gradom Beogradom su deljeni leci koji pozivaju na progon "cigana" i "divljih ciganskih naselja" koji donose "nehigijenu, fekalne vode, nesnosan smrad...".

Toma Marković, pesnički tajkun

Tomu Markovića smo već jednom imali prilike ugostiti u KUPEK-u kad je gostovao sa Đorđem Brankovićem (Ah ahilej) koji je njegove tekstove iz knjige "Vreme smrti i razonode" uglazbio.

Gde bi danas bio Ivo Lola Ribar?

Imao je svega 27 godina kad je poginuo u avionu iznad Glamoča te, za Drugi svetski rat, presudne 1943. godine, ali niko ga nikad nije svrstao u onaj famozni klub "27".

Dvojezična ploča

KUPEK ekipa još malo pa privodi ovosezonsku agoniju kraju. Bez kuće, bez krova nad glavom dogurali smo do 98. epizode, a u najnovijoj epizodi približili smo vam dva jezika.