FOTO: Bebe uživale u koncertu klasične muzike u Galeriji Matice srpske, pojedine se i oprobale na klaviru

Najmlađi ljubitelji klasične muzike i ove subote imali su priliku da uživaju u delima poznatih kompozitora na koncertu za bebe u Galeriji Matice srpske.
FOTO: Bebe uživale u koncertu klasične muzike u Galeriji Matice srpske, pojedine se i oprobale na klaviru
Foto: 021.rs
Bebe su pokazale zavidno poznavanje plesa i dobar osećaj za zvuk i melodije koje su, posebno za njih i njihove roditelje i staratelje, izvodili klarinetista Mihajlo Samoran i pijanistkinja Ivana Pavlović iz Beogradske filharmonije.
 
Pojedine su aktivno učestvovale u izvođenju pesama na klaviru, neke su dremale ili pak istraživale dela iz kolekcije Galerije, dok su druge pažljivo slušale koncert i delile utiske sa roditeljima.
 
 
Koncerti za bebe su izuzetno popularan projekat Galerije Matice srpske, Muzičke omladine Novog Sada, Beogradske filharmonije i Telenor fondacije, pa svake prve subote u mesecu okupe mnoštvo mališana u dve grupe, u trajanju od po pola sata. 
 
 
Ideja ovakvih dešavanja je približavanje umetnosti, konkretno muzike i slikarstva, mališanima koji na ovaj način ostvaruju prve kontakte sa umetnošću i stvaraju prve i vrlo lepe uspomene. Istovremeno se druže i formiraju nova prijateljstva, okruženi ogromnim umetničkim delima koji ih fasciniraju.
 
 
Svaka beba u poseti koncertima dobija na poklon radosnicu u kojoj roditelji mogu da zabeleže i prve uspomene iz Galerije, a nakon koncerta, mališani imaju priliku za igru - ostavljanje otisaka u boji na platnu ili fotografisanje ispred panoa.
 
Takođe, svake subote grupe dece posećuju Galeriju Matice srpske u okviru redovnih radionica sa kustosima, na kojima uče o autorima umetničkih dela, njihovim inspiracijama, vrlinama i manama.
 
 
Ukoliko u budućnosti želite da se prijavite i povedete svoju bebu u novu avanturu u pratnji klasične muzike, pratite Fejsbuk stranicu Galerije Matice srpske ili zvaničan sajt ustanove za više detalja o budućim prijavama.
  • Brus Vilis

    07.03.2020 13:24
    Divno, svaka čast organizatorima i umetnicima, bebcima i njihovim roditeljima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura