Troje pešaka povređeno za 12 sati na putevima u Novom Sadu

Troje pešaka povređeno je juče u saobraćajnim nezgodama u Novom Sadu.
Žena stara 64 godine povređena je oko 9 sati u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, kaže za 021.rs Mirjana Bursać iz Hitne pomoći. Ona je zadobila povrede ruke, glave i noge i prevezena je u Urgentni centar na dalju dijagnostiku. 
 
Drugi pešak povređen je oko 12 sati, na uglu Bulevara patrijarha Pavla i ulice Ilariona Ruvarca. Muškarac star 40 godina zadobio je naizgled lakše povrede. 
 
Dvadesetčetvorogodišnja devojka povređena je sinoć oko 21:20 sati, na Bulevaru oslobođenja kod "Daltonke". Ona je zadobila povredu glave i pod sumnjom na prelom potkolenice, prevezena je u Klinički centar Vojvodine na dalju dijagnostiku. Nezvanično, devojka je oborena na pešačkom prelazu kod OTP banke. Na ovom prelazu inače nema semafora.
 
Dogodila se još jedna saobraćajna nezgoda, oko 11 časova, kod Čenejskog groblja, u kojoj je povređena 44-orogodišnja žena. Ona je zadobila naizgled lakše povrede glave, zbrinuta je na licu mesta i upućena u Urgentni centar.
 
Podsetimo da je u ponedeljak žena stara 70 godina povređena na Bulevaru oslobođenja, a da su pre nekoliko dana na pešačkom prelazu muškarac i žena stari oko 80 godina teško povređeni na uglu Bulevara patrijatrha Pavla i Ilirske ulice. 
 
Takođe, osmoro dece povređeno je na pešačkim prelazima u Novom Sadu u poslednjih šest meseci. Kako su za 021 naveli u novosadskoj policiji, protiv svih vozača koji su pregazili decu u proteklim mesecima podnete su odgovarajuće krivične prijave.
 
Oni bi bili i znatno teže kažnjeni da su do sada usvojeni predlozi izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje predviđaju da se baš u ovom slučaju, kada zbog nepažljivih vozača stradaju pešaci, okrivljenim vozačima oduzima dozvola na osam meseci, izriče novčana kazna od 120.000 dinara, te dodeljuje 14 kaznenih bodova, o čemu više u našem tekstu OVDE.
  • Kremenko

    22.03.2017 19:38
    Stoji cinjenica da se jako bahato vozi... Ono na sta bi gradske vlasti pored pukog kaznjavanja mogle da obrate paznju jeste preglednost i uocljivost prelaza. Ukoliko se ne varam, na prelazu kod "Daltonke" postoji neka zbunasta vegetacija koja jako otrezava vozacu da uoci pesaka na vreme. U Temerinskoj ulici i jos na gomilu mesta su zebre izbledele, oznake za pesacki nestale a ulicno osvetljenje je jako slabo. Za to ne treba previse ulaganja.
  • Caca

    22.03.2017 12:48
    Juče sam prelazila biciklom Bulevar iz pravca M. Gorkog, zeleno traje manje od pola minuta. Oni što skreću levo iz pravca Braće Ribnikara imaju zeleno pre nas pravo. Magarac se zaleteo iz tog pravca, stao je na bici delu i počeo da trubi. Prvo je od mene dobio srednji prst, onda sam videla da mi je rodjak pa je dobio ''dodatni pozdrav'' da zna da sam ga videla! Nije klinac, ima pre 60 godina, ali i direktorsko mesto u gradskoj firmi.
  • DonJuan

    22.03.2017 12:16
    Menjajte idiotsko pravilo po kome pesak ima prednost na pesackom prelazu. Pesak nije i ne treba da bude sveta krava pa da kad on stane na put stane i ceo saobracaj! I ja kad sam pesak sacekam da se kolona vozila rascisti, a ne srljam ko budala na put, misleci da cu isterati neku pravdu. Dokle god se to ne prmeni, pesaci ce ginuti kao pokoseni, a mi cemo se igrati uredjene zemlje kao sto je Svedska i prepisivati zakone neprimenljive u ovoj dzungli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika