Novosadski policajac uhapšen zbog ranjavanja devojčice tokom proslave u Alibegovcu

Novosadska policija uhapsila je policijskog službenika G.K. (29), osumnjičenog za izazivanje opšte opasnosti i teško delo protiv opšte sigurnosti.
Novosadski policajac uhapšen zbog ranjavanja devojčice tokom proslave u Alibegovcu
Foto: Pixabay
On se tereti da je juče u Sremskoj Kamenici, na svadbenom veselju, ispalio iz pištolja metak koji je ranio u ruku desetogodišnju devojčicu u Alibegovcu.
 
G.K. je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, kojem će biti priveden na saslušanje.
 
"Brzom reakcijom policije identifikovan je učinilac ovog krivičnog dela i osim procedure koja je predviđena za ovo krivično delo, policijski službenik G.K. će biti udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova do okončanja disciplinskog postupka. Odlučnom reakcijom želimo da poručimo da ćemo brzo i energično kazniti sve one koji smatraju da ih policijska značka može abolirati u činjenju krivičnih dela i bahatom ponašanju prema građanima Srbije", poručio je direktor policije Vladimir Rebić.
 
Podsetimo, desetogodišnju devojčicu ranio je zalutali metak juče popodne na rođendanskoj proslavi u dvorištu jedne kuće u Alibegovcu. Kako piše "Blic", metak je ispaljen tokom svadbenog veselja u obližnjem restoranu.
 
Kako je rekla jedna od žena koja je prisustvovala proslavi rođendana, dvadesetak dece igralo se u dvorištu kada se čulo da je nešto proletelo kroz krošnju drveta i pogodilo devojčicu.
 
"Devojčica je pogođena u ruku i krv je počela da šiklja na sve strane. Brzo smo zaustavili krvarenje i devojčicu odvezli u Dečiju bolnicu gde su joj očistili i zašili ranu", kaže ovaj svedok.
 
Policija je odmah obaveštena o incidentu te da je patrola veoma brzo izašla na teren i policajci su tokom uviđaja pronašli još dva metka u susednom dvorištu koji su verovatno ispaljeni tokom istog slavlja. Devojčica je i dalje u bolnici i oseća se dobro.
 
Meštani Alibegovca kažu da u tom kraju pucnjave tokom svadbenih veselja u dva lokalna restorana koja su praktično specijalizovana za takve vrste proslava nisu retkost.
 
"Nekoliko puta smo prijavljivali pucnjavu ali kada je policija izlazila na teren svi su se pravili blesavi i uvek su negirali da je bilo pucnjave. Šta onda preostaje policiji? Da pretresa stotine zvanica? Koliko ja znam, nikada niko za to nije bio kažnjen i samo smo čekali da nam stignu strašne vesti. Eto, upravo se to dogodilo danas i nadam se da će već jednom neko odgovarati za nasumično pucanje te da će to prestati jednom za svagda", priča za "Blic" jedna Alibegovčanka.
  • /

    13.06.2017 20:16
    /
    a sta cemo sa senlucenjem u kojem ne ucestvuje policija?
    ko ce vas da sankcionise?
  • m

    12.06.2017 19:31
    @fizika
    da,ima veze pod kojim uglom se ispaljuje ali cisto sumnjam da koriste uglomer ili shubler ili neku slicnu pogodnu spravu, pre nego sto ispale od ushicenosti,mislim da je poenta da je pucanje opasno a ne bezopasno,sto vidimo iz primera,na zalost ne samo ovog...sta reci o mladozenji koji ide u svatove naoruzan osim da je choban a to sto je kljun je otezavajuca okolnost jer bi valjda on trebao da ima svest o tome koliko je to opasno...valjda je sada naucio...
  • Nazalost

    12.06.2017 18:26
    Pa zar niste do sad skapirali da policija moze da radi sta god hoce. U najgorem slucaju 2-3 meseca disciplinske i to je to. Nedao vam bog da prezivite policajca pa idete pred sudiju, robija vam ne gine jer jedino njegova reč ima tezinu pred sudom. Pomirite se s tim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika