Mladić povređen kod zgrade Radničkog univerziteta

Mladić (15) zadobio je povrede u predelu kolena sinoć oko 21 čas kod napuštene zgrade Radničkog univerziteta.
Mladić povređen kod zgrade Radničkog univerziteta
Foto: 021.rs
Kako je rečeno za 021.rs u Hitnoj pomoći, on je nakon ukazane prve pomoći prevezen na Dečiju hirurgiju.
 
Nema zvaničnih potvrda o tome kako se mladić povredio, a prema nezvaničnim informacijama, sve se dogodilo prilikom pokušaja da se pređe ograda, kako bi se popeli na zgradu koja je izgorela 2000. godine.
 
U ovom incidentu intervenisala je i ekipa Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad.
 
Nekoliko osoba je povređeno otkad ova zgrada stoji napuštena. Pre dve godine jedna petnaestogodišnja devojka zadobila je teške povrede nakon pada sa zgrade Radničkog univerziteta. 
 
Prošle godine jedan mladić je pretio da će skočiti sa vrha ove zgrade, ali su ga novosadski policajci ubedili da to ne učini.
 
Poslednji incident se dogodio pre manje od mesec dana, kada je neko od prolaznika prijavio da se na zgradi nalaze dve devojčice. Tada su ponovo intervenisali vatrogasci koji su ih spasili. 
 
Iako se ograde oko ove zgrade često postavljaju, mladi uglavnom lako pronalaze način da uđu u kostur zgrade, a potom i da se popnu na neki od spratova, iako je prostor veoma nebezbedan. 
 
O sudbini ovog objekta u centru grada govori se praktično od kada je potpuno izgoreo, ali do sada nisu načinjeni značajni koraci u njegovoj rekonstrukciji. Poslednje informacije su da bi Grad Novi Sad mogao da ponudi zgradu na prodaju privatnom investitoru, o čemu možete da čitate OVDE.
  • mki

    09.07.2018 09:09
    Sresite je vise
    Nije bitno da li je kampanja ili nije, svakako se mi tu jako malo pitamo i mozemo da uticemo ali daj vise zavrsite i sredite tu zgradu
  • Neotkrivene činjenic

    08.07.2018 10:39
    Sećam se kada je gorela. Zanimljivo da neposredno pre toga su imali kurseve iz protiv požarne zaštite. Pričalo se da je požar podmetnut. E naš dragi Ranidnički Univerzitet. Silna deca učila jezike tamo, stotine i stotine, a kursevi su im bili uvek najskuplji, derali su roditelje sa cenama, ali 80tih i 90tih nisu imali konkurenciju, bilo je plati ili ostani samo na maternjem.
  • kampanja

    08.07.2018 09:35
    organizovana kampanja sa ciljem da građani odobre prodaju zgrade galensu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika