Sedam godina zatvora za pokušaj ubistva sekirom na Adicama

Novosadski Viši sud osudio je prvostepenom presudom na sedam godina zatvora L.N. (43) iz Novog Sada zbog pokušaja teškog ubistva, udarcem sekirom po glavi, nevenčanog partnera D.D. (52).
Sedam godina zatvora za pokušaj ubistva sekirom na Adicama
Foto: 021.rs
Zločin se dogodio 12. aprila prošle godine u njegovoj kući na Adicama.
 
Obrazlažući presudu, sudija Vidoje Mitrić je kazao da je tužilaštvo dokazalo da je okrivljena počinila delo koje joj se stavlja na teret, ali da joj je izrečena najblaža moguća kazna do zakonskog minimuma.
 
"Na suđenju je pokazala kajanje. Po mišljenju suda, bila je dovedena u afektivno stanje, a i sam oštećeni je rekao da ju je i on sam u jednom trenutku doveo u takvo stanje", kazao je sudija Mitrić, a prenose "Novosti".
 
Ona je optužena da je u kući u Jesenjinovoj ulici na Adicama, udarcem tupim delom sekire po glavi, pokušala da ubije svog partnera, dok je spavao u krevetu. Na suđenju, ona je tvrdila da nije imala nameru da ga ubije i da su njih dvoje bili u vezi. Isticala je da je imala nameru da živi sa njim, ali da ju je razljutilo kada je videla da je drugoj ženi poslao poruku preko mobilnog telefona.
 
S obzirom da je u pitanju prvostepena presuda, obe strane imaju pravo žalbe na presudu.
  • Aleksa

    28.04.2019 00:15
    Za sad bez dobrog naslova
    Mnogo veci zlocinci u Srbiji dobijaju mnogo manje kazne. Udri po sirotinji,linijom manjeg otpora

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika