Šest udesa u Novom Sadu, sedmoro povređenih

Sedmoro ljudi povređeno je u ukupno šest nezgoda koje su se dogodile proteklog dana na ulicama Novog Sada.
Šest udesa u Novom Sadu, sedmoro povređenih
Foto: 021.rs
Kako za 021 kaže dr Aleksandra Dobrović iz novosadske Hitne pomoći, u prvoj intervenciji, nešto posle šest časova ujutru, 53-ogodišnji muškarac je oboren kod Futoške pijace u Jevrejskoj ulici. Zadobio je kontuzione povrede glave i kuka, a zbrinut je i prevezen u Urgentni centar.
 
U sudaru tri automobila kod Promenade oko osam časova povređena je 79-ogodišnja žena. Zadobila je kontuziju grudnog koša, te je zbrinuta i prevezena u Urgentni centar.
 
Šezdesetogodišnja žena povređena je u sudaru kamiona i autobusa koji se nešto pre 15:30 časova dogodio u Vojvođanskih brigada 12. Ekipa Hitne pomoći ju je zbrinula i prevezla u Urgentni centar, dodaje dr Dobrović.
 
Pola sata kasnije se intervenisalo i na uglu Marka Miljanova i Kosovske ulice, a nakon sudara dva automobila. Povređeni su 24-ogodišnji i 61-ogodišnji muškarac, a zbog lakših telesnih povreda su zbrinuti na licu mesta.
 
Oko 18:50 časova je 11-ogodišnja devojčica oborena, kao pešak, na uglu ulica Senteleki Kornela i Petefi Šandora. Zadobila je kontuzione povrede karlice i desne ruke, a nakon zbrinjavanja je prevezena u Dečiju bolnicu.
 
U poslednjoj intervenciji novosadske Hitne pomoći, oko 19:30 časova, zbrinuti su 38-ogodišnji muškarac i 36-ogodišnja žena. Naime, na uglu Futoškog puta i Bate Brkića dogodio se lančani sudar automobila i autobusa, a muškarac je zbrinut na licu mesta. Putnica, inače trudnica, bez vidljivih povreda je prevezena u Urgentni centar.
  • Očevidac

    19.09.2019 11:03
    Na crveno
    U udesu na raskrsnici Futoškog puta i Bate Brkića, nije reč o lančanom sudaru već je vozač jednog vozila iz Ilariona Ruvarca uletio na crveno u raskrsnicu u momentu kada se upalilo zeleno svetlo za vozila na Futoškom putu. Tom prilikom je udario u više vozila, između kojih i u gradski autobus.
  • Deranius

    19.09.2019 09:05
    Ne vredi
    Treba lupati kazne kao nezdrav i pojacati kontrolu! Kad vec drzava ljusti pare, neka ljusti kako treba i valja. I uvesti obavezan kurs za koriscenje zmigavca, obuka, kao da ides u vojsku! A posle 60 godina uvesti redovnije kontrole sposobnosti rukovanjem vozila. I pesake derati za prelazenje ulice kako im se hoce. Pun mi falus ovih sto ukoso prelaze na 10 metara od pesackog, moras da pazis na pesacki i posle pesackog prelaza, jer boze moj!
  • \

    19.09.2019 08:11
    Uzas koliko ima udesa svaki dan, pogotovu u kome ucestvuju gradski autobusi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika