Devet udesa u Novom Sadu i okolini, stariji pešak teško povređen u Petrovaradinu

Osamdesetšestogodišnji pešak teško je povređen kada je na njega naleteo automobil juče oko 18 časova u Petrovaradinu, na putu ka Sremskim Karlovcima kod Tekija.
Devet udesa u Novom Sadu i okolini, stariji pešak teško povređen u Petrovaradinu
Foto: 021.rs
Portparolka Hitne pomoći dr Ivana Ramović kaže za 021 da je on zadobio teške telesne povrede, da je politraumatizovan, ali u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar.
 
Tokom jučerašnjeg dana na području Novog Sada i okoline desilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno jedanaest osoba. 
 
U 7:30 časova na uglu Sutjeske i Maksima Gorkog sudarilo se dvoje biciklista u kom je 60-ogodišnja žena zadobila frakturu potkolenice. Ona je nakon zbrinjavanja prevezena u Urgentni centar.
 
U 9:40 časova putnica (76) u autobusu GSP-a lakše je povređena kada je autobus GSP-a naglo zakočio jer je ispred njega iskočio nepoznati muškarac. Više o tome OVDE.
 
U 13:30 časova na uglu Novosadskog partizanskog odreda i Industrijske sudarila su se dva kamiona i tom prilikom je povređen 41-ogodišnji muškarac. On je zadobio kontuzionu povredu levog dela leđa, leve podlaktice i levog kuka. Nakon zbrinjavanja prevezen je u Urgentni centar. Opširnije OVDE.
 
U sudaru autobusa GSP-a i automobila u 14:18 časova na Klisi povređene su tri osobe, dvoje putnika autobusa i vozač automobila. Detaljnije OVDE.
 
U 14:30 časova u Sremskim Karlovcima, na putu prema Čortanovcima kod Banstola, došlo je do sudara dva automobila u kom su povređene četiri osobe. Muška osoba (69) zadobila je kontuzionu povredu glave i ruke. Drugi, 42-ogodišnji muškarac zadobio je kontuzione povrede grudnog koša i istegnuće vrata. Kontuziju grudnog koša dobio je i šezdesetosmogodišnji muškarac koji je učestvovao u udesu, dok je tridesetosmogodišnja ženska osoba pretrpela povrede leve ruke i levog kolena. Nakon zbrinjavanja na licu mesta svi su prevezeni u Urgentni centar. 
 
Biciklistkinja (58) povredila je lumbalni deo kičme je kada je na nju u 14:41 časova, na uglu Save Kovačevića i Bulevara kralja Petra, naleteo automobil. 
 
Hitna pomoć je intervenisala još dva puta, ali u tim udesima nije bilo povređenih. 
  • Sava

    20.11.2019 13:06
    BG pashalook
    Nije to nista, u Bg mesec Dana nisam primetio zmigavac da je neko dao,a kroz grad opusteno voze I preko stotke. Kazu dobri su dosljaci u NS is drugih krajeva, pa dobri su koliko I Pakistanci ,bar sto se kulture u saobracaju tice,a isto vazi I za Bg, teski primitivizam.
  • Telepcan

    20.11.2019 10:11
    za /
    /

    Taj problem sa raskrsnicom Fejes Klare i Cirila i Metodija je stariji i od Crkve i livade koja je tu bila. Kuca na samoj raskrsnici je tik uz sam put i vozaci moraju da udju u raskrsnicu kako bi nekako videli ko dolazi sa strane. Bile su price kako tu treba staviti ili semafor ili crnu tacku, ali od te price nista. Mi koji zivimo u blizini znamo da je raskrsnica problematicna, od malena sam se nagledao vise udesa nego prosecan saobracajac. Nisam siguran koliko bi zaista "crna tacka" tu pomogla, a za semafor je prilicno mala raskrsnica.
  • Dragan Milkov

    20.11.2019 09:52
    Opatijska ulica 5
    Svaki dan divljaju ko da im se zuri na avion. Nema rigoroznog kaznjavanja oduzimanja auta par meseci i zatvorskih kazni. Svaki dan od Bulevara Evrope prema Futoskoj i do grada jedni te isti krse pravila, postave se paralelno na semaforu iako nema 2 trake za levo itd. Ajde Policija oduzimanje automobila kao kod normalnih zemalja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika