Počelo suđenje višestrukom silovatelju za napad na radnicu KCV-a

Višestruko osuđivani Novosađanin Dušan Murgaški (60) zvani Pikaso u sredu je ponovo seo na optuženičku klupu Višeg suda u Novom Sadu, pod optužbom da je 9. februara ove godine teško povredio sugrađanina Miroslava Sačeka, a dan kasnije na Klinici za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine pokušao da ubije Marijanu Čobanski, servirku u toj zdravstvenoj ustanovi.
Počelo suđenje višestrukom silovatelju za napad na radnicu KCV-a
Foto: 021.rs
Na početku suđenja, Murgaški je pred krivičnim većem izjavio da ne može da objasni zašto je počinio ta krivična dela i da se ne seća da je nožem nasrnuo na servirku u bolnici, gde je prethodno u Urgentnom centru bio na detoksikaciji zbog alkoholisanosti, prenose "Novosti".
 
"Tačno je da sam Sačeka udario tri puta u glavu i oteo mu 'papagajke'. Nisam ga udario tim kleštima", izjavio je Murgaški, koji nije mogao da objasni otkud mnogobrojne povrede oštećenom. 
 
Prema optužnici, Murgaški, koji je iz zatvora izašao 30. novembra prošle godine posle odležane desetogodišnje kazne zbog silovanja, napao je 9. februara Sačeka, sa kojim je prethodno pio. Čoveka je, kako se tvrdi u optužnici, obgrlio rukom preko ramena, dok je u drugoj držao nož i pretio da će ga ubiti, a zatim ga je udarao rukama, nogama i kleštima.
 
Murgaški je tvrdio da nije imao nameru da ubije servirku na Klinici za rehabilitaciju, jer, kako je rekao, "da je hteo, on bi to i uradio, a ne bi stajao i gledao kroz prozor". Kazao je da ne zna zašto se našao u prostoriji koja služi kao svlačionica i ostava, u kojoj je u tom trenutku bila servirka.
 
Završne reči na ovom suđenju zakazane su za 22. januar.
 
Dušan Murgaški je dosad iza rešetaka proveo ukupno 38 godina, što znači da je više od pola života bio u zatvoru zbog raznih krivičnih dela, a osuđivan je osam puta. On je 2009. bio osuđen na deset godina zatvora zbog silovanja sredovečne Novosađanke. Prethodno je dva puta već bio osuđivan za isto krivično delo.
  • E

    06.12.2019 14:45
    Ajde
    Opet njega 10 godina u zatvor...
  • NS

    06.12.2019 09:13
    U Americi bi kao višestruki povratnik dobio doživotnu kaznu zatvora.
  • MILANA

    06.12.2019 09:00
    Igor Juric je upozoravao da je on pusteni zatvora i da je opasan, pokazalo se jos jednom da je nekim ljudima bolje da ostanu u institucijama. On je za ustanovu zatvorenog tipa, laze sto posto da se ne seca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika